Kihagyhatja az Xbox Game Pass-t az egyik legnépszerűbb FPS-franchise?! [VIDEO]

Egy ismert kiszivárogtató azt állítja, hogy a Call of Duty-sorozat a Microsoft nagy stratégiai váltásának részeként kihagyhatja az Xbox Game Pass-t.

 

 

A Call of Duty-sorozat lehet, hogy nem kerül az Xbox Game Pass-ra! Ezt állítja egy ismert Microsoft-szivárogtató. Korábban az Activision Blizzard Microsoft általi felvásárlásának egyik legnagyobb fogyasztói előnyeként emlegették a sikeres lövöldözős franchise Game Passhoz való hozzáadását.

A 68,7 milliárd dolláros üzlet októberi lezárása után a Microsoftot elárasztották a rajongók kérdései arról, hogy pontosan mikorra tervezi a legújabb leányvállalatának katalógusát az előfizetéses szolgáltatásba.

Nem sokkal később az Activision Blizzard közölte, hogy játékai valamikor 2024-ben kezdenek el érkezni a Game Passra.

 

A Call of Duty a Microsoft harmadik fél általi kiadásra való átállásának részeként maradhat távol?

 

Habár sejtettük, hogy a Call of Duty-sorozat nem lesz az első hullámban, most úgy tűnik, hogy a sikeres franchise végül teljesen kihagyja az előfizetéses szolgáltatást. Ezt állítja a Microsoft ismert kiszivárogtatója, Timdog. A Gamers Council podcast legutóbbi epizódjában azt mondta, hogy „hallotta”, hogy a Call of Duty nem érkezik az Xbox Game Pass-ra.

A bennfentes ezt a lépést szarkasztikusan a Microsoft egyik „briliáns ötletének” nevezte, amely a vállalat pletykák szerint a harmadik fél által történő kiadás felé történő fordulás részeként született, mindezt válaszul a csökkenő Xbox konzoleladásokra.

A stratégiai váltás, amelyet a Microsoft még nem jelentett be, a pletykák szerint azt eredményezi, hogy számos meglévő és készülő címe multiplatformos lesz. Többek között több bennfentes is arról számolt be, hogy a Starfield valamikor 2024-ben érkezik PS5-re. (A témáról lásd ezt a friss cikkünket!) A PlayStation megjelenési dátuma egyelőre nem világos. Ám a Microsoft állítólag arra törekszik, hogy a Bethesda legújabb címe nagyjából akkor jelenjen meg a Sony konzolján, amikor a Shattered Space kiegészítő megjelenik PC-re és az Xbox Series X/S-re. Az Indiana Jones and the Great Circle állítólag szintén fontolóra veszi a többplatformos megjelenést.

 

Az Xbox Game Pass állítólag nyereséges, de nem fenntartható

 

Ami az állítólagos döntést illeti, miszerint a Call of Duty-t távol tartják az Xbox Game Pass-tól, Timdog szerint a pletykált lépés része a Microsoft reakciójának arra a felismerésre, hogy az előfizetéses szolgáltatása jelenlegi formájában nem fenntartható. A legfrissebb elemzői becslések szerint a Game Pass 2023 decemberére, azaz hat és fél évvel a debütálása után 33,3 millió előfizetőre számíthat.

A Microsoft Gaming vezérigazgatóját, Phil Spencert nemrég úgy idézték, hogy az előfizetéses szolgáltatás nyereséges, de évi 1 milliárd dolláros tartalmi beruházást igényel.

Timdog arra számít, hogy a vállalat a következő Xbox Games Showcase-en jelenti be a multiplatformos kiadásra való áttérést. Utóbbi állítólag tele lesz új címekkel. Hogy pontosan mikorra tervezik ezt az eseményt, az nem világos. Ám a bejelentés akár korábban is érkezhet. Legalábbis erre utal Phil Spencer tegnapi X-bejegyzése. (Lásd a fentebb hivatkozott cikkünket.) A Microsoft korábbi hatósági közzétételei szerint a Call of Duty várhatóan 2025-ben kerül az Xbox Game Pass-ra.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu