Jöhetnek a multiplatform Xbox-játékok?! Phil Spencer is megszólalt az ügyben! [VIDEO]

Phil Spencernek hála az Xbox-rajongók végre tudják, hogy mikor számíthatnak hivatalos közleményre a Microsofttól a legutóbbi pletykákkal kapcsolatban, melyek szerint a first-party exkluzív játékok multiplatformra kerülnek…

 

 

A burjánzó pletykák és spekulációk közepette, amelyek állítólagos belső tervekkel kapcsolatosak, miszerint több kulcsfontosságú Xbox-címet PlayStation és Nintendo konzolokon is kiadnának, Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója bejelentette, hogy mikor számíthatnak hivatalos információkra.

Az Xbox a múlt hónapban egy nagyon sikeres Developer Directen van túl, amely új játékmenet-felvételeket és megjelenési ablakokat mutatott be három nagy AAA-címéhez, amelyek idén fognak megjelenni: Senua’s Saga: Hellblade 2, Indiana Jones and the Great Circle és Avowed.

Pár hete kezdtek felröppenni a pletykák arról, hogy a Tango Gameworks dicsért ritmus-akciójátéka, a Hi-Fi Rush és a Rare élőszereplős kalózos homokozója, a Sea of Thieves PlayStation 5-re és Nintendo Switch-re készül. Mivel ezek az Xbox kisebb címei közé tartoznak, van értelme ezeket a játékokat új közönséghez eljuttatni. Különösen a Sea of Thieves esetében. Legújabban azonban az Xbox néhány legnagyobb exkluzív címe is bekerült a pletykamalomba. Egyes iparági bennfentesek most úgy vélik, hogy az Xbox olyan játékok PlayStation 5-re történő kiadását vitatja, mint a Starfield, a Senua’s Saga: Hellblade 2 és az Indiana Jones and the Great Circle.

Még az Xbox régóta futó, alapvető franchise-ai, a Halo és a Gears of War is a pletykák szerint a jövőben elérhetővé válnak a PS5 játékosai számára. (Erről lásd lejjebb részletesebben.) Így lényegében az Xbox egy harmadik fél kiadójává válik.

Az Xbox-közösség nagy részének masszív online felháborodásával találkozva ezek a pletykák az Xbox hivatalos közleménye iránti igényt keltettek.

Több napos találgatás és az Xbox-rajongók felszólítása után, hogy a Microsoft tisztázza a helyzetet, Phil Spencer végre válaszolt a Twitteren. Kifejezve, hogy figyel a közösségre, Spencer bejelentette, hogy az Xbox egy „üzleti frissítési eseményt” tervez. Utóbbira a jövő héten kerül sor. Homályosan megosztotta, hogy a ráhangolódás további betekintést nyújt majd az Xbox jövőjének víziójába. Ez valószínűleg egyértelmű válaszokat tartalmaz majd az exkluzivitással kapcsolatban. Bár a tweetben nem említette kifejezetten a pletykákat, ez egyértelműen válasz a bizonytalanságra és a felháborodásra, amit a pletykák az elmúlt napokban gerjesztettek.

 

Phil Spencer bejelentheti, hogy a Gears of War a jövőben PlayStationre is megjelenhet?!

 

A régóta bennfentes Jeff Grubb azt állította, hogy az Xbox fontolgatja a Gears of War PlayStationre való átültetését. Ám arról nem beszélt, hogy az Xbox véglegesítette volna ezt a döntést. Azt sem pontosította, hogy a vállalat minden Gears of War-játék PlayStationre való átültetését fontolgatja-e, vagy csak a jövőbeni kiadványokat. Grubb hozzátette, hogy az Xbox korábban úgy tervezte, hogy február végén jelenti be új cross-platform stratégiáját. Ám most, hogy több kiszivárgás is kiderült, a cég sokkal hamarabb is megteheti a bejelentést. Ez drasztikus változás lenne az Xbox stratégiájában, egyes rajongók pedig aggódnak a konzol hosszú életűségéért. Főleg, miután a PlayStation-tulajdonosok mindkét platform legjobb címeihez hozzáférhetnek.

Ha a Starfielddel és más népszerű Xbox-exkluzív játékokkal kapcsolatos kiszivárogtatások igaznak bizonyulnak, akkor nem lenne nehéz elhinni, hogy a Gears of War is ugrani fog.

A legendás Xbox-franchise-nak még mindig rengeteg rajongója van. Ám már több mint négy éve nem jelent meg fővonalas Gears of War-játék. A jelek azonban arra utalnak, hogy a Gears of War 6 fejlesztése teljes gőzzel halad előre.

Forrás: X, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu