Phil Spencer nyilatkozott: vajon jöhet az Xbox Game Pass Nintendo meg PlayStation-konzolokra?!

Phil Spencer, az Xbox vezetője nyilatkozott arról, hogy a vállalat tervezi-e az Xbox Game Pass szolgáltatás Nintendo és PlayStation platformokra történő átvitelét.

 

 

Az Xbox vezetője, Phil Spencer arról beszélt, hogy az Xbox Game Pass szolgáltatás a rivális rendszereken is elérhetővé válhat-e. A vállalat szerint jelenleg „nincsenek tervek” arra vonatkozóan, hogy a Nintendo és a PlayStation konzolokra is elérhetővé tegyék a szolgáltatást. A Game Pass szolgáltatás meglehetősen úttörőnek számít az Xbox márka számára. Az előfizetett játékosok havi díj ellenében több száz címhez férhetnek hozzá. A kínálatban klasszikus Xbox-címek, indie játékok, sőt, még az Xbox által kiadott AAA-címek is szerepelnek. Az olyan első napi tripla-A megjelenések, mint a Starfield, nagy hasznára váltak az Xbox Game Pass szolgáltatásnak. Eközben az előfizetők számát is új szintre emelték.

Annak ellenére, hogy a szolgáltatás Xbox-konzol- és PC-exkluzív, több kísérlet is történt arra, hogy a szolgáltatást más platformokra is megpróbálják eljuttatni.

A Microsoft korábban egyszer már megpróbálta az Xbox Game Pass-t PlayStation platformokra is átvinni. Pletykák szóltak arról is, hogy Nintendo Switchre is megpróbálják adaptálni. Ám végül semmi sem valósult meg eddig. A Microsoft pénzügyi igazgatója, Tim Stuart nemrég ismét beszélt ezekről a tervekről. Azt szeretné elérni, hogy a szolgáltatás „minden lehetséges képernyőre” eljusson. Az Xbox vezetője, Phil Spencer is nyilatkozott erről a kezdeményezésről.

A Windows Centralnak adott interjúban Spencert kérdezték Stuart azon megjegyzéseiről, hogy az Xbox Game Pass-t a PlayStation vagy a Nintendo számára is elérhetővé tennék. Ezt egyes rajongók úgy értelmezték, hogy a Microsoft egy olyan jövőre készül, amikor az Xbox már nem fog hardvert gyártani. Spencer kijelentette: „Nem tervezzük, hogy a Game Pass-t PlayStationre vagy Nintendóra hozzuk. Ez nem szerepel a terveink között”.

Spencer ehelyett inkább az innovációra szeretne koncentrálni azok számára, akik már rendelkeznek Xbox konzollal, és különösen büszke a hardveres csapatokra az Xbox Series X és S konzolok fejlesztésében végzett munkájuk miatt.

Ezt tükrözi a Game Pass és az Xbox Cloud Gaming is, amelyek mind-mind az Xbox konzolra exkluzív dolgok. Így a játékosok úgy érzik, hogy az elkötelezettség bizonyos értelemben kétirányú. Kijelentette, hogy mivel a Game Pass az Xbox identitásának erős része, ez továbbra is így lesz. A jövőben is keresni fogják az Xbox márka játékportfóliójának és platformjának innovációs lehetőségeit.

 

Mennyit költ a cég az Xbox Game Pass-ra? Phil Spencer elárulta!

 

Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója elárulta, hogy az Xbox évente több mint egymilliárd dollárt költ a népszerű Game Pass előfizetési szolgáltatásra. Bár ez meglepő összegnek tűnhet, Spencer tovább magyarázta, hogy ez miért is jól elköltött pénz.

Miután felfedte, hogy az Xbox évente egymilliárd dollárt költ a Game Passra, Spencer a Windows Centralnak adott interjújában kifejtette, hogy erre a pénzre azért van szükség, hogy támogassák a Game Passban részt vevő rengeteg külsős játékstúdiót.

A tagok között megtalálhatóak az iparág legnépszerűbb játékstúdiói. Azonban a program olyan kis, kevéssé ismert cégek finanszírozását is segíti, amelyek hiánypótló projekteken dolgoznak. Bár ez a vállalkozás anyagilag ijesztő, lehetővé teszi a Microsoft számára, hogy a Game Pass szolgáltatáson belül játékok hatalmas választékát kínálja. Ezzel még több előfizetőt vonzva az Xbox platformra.

A Game Pass már eddig is lenyűgöző magasságokba jutott. Úgy tűnik, hogy a közeljövőben nem fog lassítani. A pletykák szerint december 5. és az azt követő napok jelentősek lesznek a Game Pass rajongók számára. Köszönhetően annak, hogy néhány népszerű játékkal bővül a könyvtár, és a december 7-i The Game Awards-on várhatóan bejelentések is történnek a szolgáltatással kapcsolatban.

Forrás: Windows Central

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu