3D-s interakció a mesterséges intelligenciával? ChatGPT VisionOS app! [VIDEO]

TECH HÍREK – Az Apple AR-headsete és az OpenAI technológiája együtt is alkalmazható, mégpedig felettébb merész eredményekkel.

 

A tavalyi WWDC-n jelentette be a cupertinói techcég az Apple Vision Pro-t, amire külsős fejlesztők is gyártottak appot (igaz, a VisionOS környezetet meg kellett nekik is tanulni). Így jutott el a produktivitásban a manapság egyik legfontosabbá előlépő ChatGPT. A felhasználók a GPT-4 Turbóval kommunikálhatnak a headsetet viselve, és mindezt ingyenesen is elérhetik (persze maga az Apple Vision Pro minimum 3500 dollárért kelleti magát, szóval nem egy tömegtermék lesz, annyi bizonyos…).

Az OpenAI ChatGPT appjában az MI és az AR kombinációját kapjuk. Bővebben: egy virtuális térben generálhatunk szöveget, képeket, és még sok minden mást, és ahogy az imént említettük, a nagy nyelvi modelljük (LLM-jük) legújabb verziójával, a GPT-4 Turbóval tehetjük mindezt. Kérdezhetünk, válaszokat kaphatunk, és a tanácsadás is megoldható. Ez az első, óvatos lépés az OpenAI számára az augmentált (kiterjesztett) valóság területén, és mégis a felhasználók első alkalommal tapasztalhatják meg a mesterséges intelligenciát egy 3D-s térben, ráadásul eddig nem látott immerzióval. Elég könnyen el lehet merülni a tartalomalkotó mesterséges intelligenciában.

Korábban diktálástámogatást kapott a ChatGPT applikációja iOS-en és Androidon egyaránt. Az OpenAI ugyanezt a technológiát alkalmazzaa VisionOS-es appban, ugyanis a mesterséges intelligenciának diktálhatjuk a lekérdezéseinket, ráadásul a való világból is adhatuk neki képeket, ami főleg technikai szituációkban lesz hasznos (összetett feladatok megoldása, receptkeresés, ilyesmi). A fejlesztők könnyebb feladatot kaptak, ugyanis az Apple Vision Pro funkciói bevethetik az OpticID-t és a térbeli hangokat; a VisionKit is elérhető nekik, így az Apple Vision Pro minden egyes aspektusát ki lehet aknázni.

Bár elsőre nem tűnik nagy dobásnak az applikáció, itt valóban ki kell próbálni, hogy lássuk, mennyire is forradalmi a Microsoft által megtámogatott OpenAI technológiája ötvözve az Apple-ével (az utóbbi nem véletlenül mondja a headsetről, hogy ők ma kínálják a holnap technológiáját).

Forrás: WCCFTech, Twitter

 

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu