Az új Starfield patch komoly előrelépést jelenthet a grafika és a stabilitás terén?!

A Bethesda új frissítésen dolgozik a Starfield-hez – a játékosok már korán kipróbálhatják, ha jelentkeznek a Steam bétára PC-n.

 

 

A Starfield közzétette a közelgő frissítés előzetes javítási jegyzeteit, amelyet jelenleg Steam-bétatesztelés alatt áll néhány kiválasztott játékos számára. Bár a játék sikeresen indult, és a Creation Engine-korszak legkevésbé bugos Bethesda-kiadásaként tartják számon, a rajongók nem voltak túlságosan elragadtatva néhány játékmenetbeli aspektusától. Például attól, hogy a Starfield túlságosan is a procedurális generálásra támaszkodik.

Több mint 250 alkalmazott még mindig dolgozik a Starfield-en, így a Bethesda csapata bőven készen áll arra, hogy a megjelenés után is ambiciózus támogatást nyújtson legújabb címének.

Nyugodtan feltételezhető, hogy a játékosok 2024-ben is sokat várhatnak. Hiszen a játék rendszeres, hathetes javítási ütemet kap, teljesen függetlenül az olyan DLC-ktől, mint a Shattered Space. Az első ilyen frissítés 2024. január 30-án jelent meg. Ez jelentős technikai javításokat és grafikai fejlesztéseket hozott. Bár új játékmenetbeli funkciók is érkeznek, úgy tűnik, hogy a Bethesda az első javítások során inkább a technikai oldalra koncentrál.

A Starfield 1.9.67-es frissítése ezt a mintát követi, mivel a hivatalos javítási jegyzetekből (lásd a linket a cikk végén) kiderül, hogy a Bethesda hozzáadja az AMD FSR 3 (ami a FidelityFX Super Resolution 3 rövidítése) támogatását. A frissítés emellett megpróbálja tovább kezelni a FormID problémát. Utóbbi a Starfield játékosok jelentős részét sújtotta. Vitathatatlanul a legnagyobb hiba, amellyel a játék a megjelenés óta szembesült.

Bár még nem tudni, hogy a bétatesztelés során felbukkannak-e FormID-problémák, az 1.9.67-es frissítés várhatóan javítani fogja a mentések stabilitását azon játékosok számára, akik a Starfield számos helyszínét meglátogatták a játék során.

Tekintettel arra, hogy az 1.9.67-es frissítés egy-két héten belül megjelenhet, nagy a valószínűsége, hogy kívül esik a bejelentett javítási ütemterven. Ennek két oka van: Az 1.9.67-es frissítés kisebb terjedelmű, mint a játék 1.9.51-es frissítése. Illetve, a bétatesztelés korábbi szakaszai a Steamen soha nem tartottak tovább 14 napnál. A Starfield következő „nagy” frissítésének megjelenési dátuma a feltételezések szerint 2024. március 14. lesz. Bár még túl korai konkrétumokat mondani arról, hogy mit hozhat a patch a játékba, a Bethesda említette, hogy új utazási módok hozzáadásán dolgoznak.

Végső soron, bár a közösség értékeli a technikai javításokat, a rajongók többsége türelmetlenül várja az új tartalmakat. A Starfield már most is rengeteg zseniális modot tartalmaz. A Creation Kit megjelenése megnyitja az utat az összetettebb projektek előtt (például új bolygók, nagyobb városok vagy még jobb procedurális generálás). A Shattered Space megjelenése azonban valószínűleg a leginkább hozzájárulna ahhoz, hogy a játékosok visszatérjenek. Különösen akkor, ha a játék néhány legnagyobb hiányosságát orvosolná. A Starfield Update 1.9.67 teljes megjelenési dátuma nem ismert, de a Steamen a játékosok választhatják a korai letöltést.

Forrás: Bethesda

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu