Physint: Kojima prózai indoklása, hogy miért készül a játék!

Kojima Hideo nem véletlenül döntött úgy, hogy lényegében egy új Metal Gear készül, ami csak névben különbözik a Konami IP-jétől…

 

Kojima, a Kojima Productions alapítója és vezérigazgatója egy különleges HideoTube videóval jelentkezett a YouTube-on. Ez a nemrég bejelentett akció-kémkedéses játékról, a Physintről szól, amit a japán géniusz a Sony Interactive Entertainment számára fejleszt. A közvetítés során elmagyarázta, hogy végül miért döntött úgy, hogy egy nem-Metal Gear szülessen (mivel a Konaminál maradtak az IP jogai, így nincs lehetősége azt folytatni!).

„Egy új akció-kémkedős játékot fogunk készíteni a Sonyval együttműködve. Ez egyszerre lesz játék és film is. Ezért voltunk a Sony Picturesnél. Természetesen játék lesz belőle. Azonban ha az édesanyád besétál, és meglátja, hogy ezzel a játékkal játszol, azt fogja hinni, hogy filmet nézel. Még nem tudom, meddig mehetünk el. Szóval miért döntöttem úgy, hogy elkészítem ezt? Először is, mert független lettem, és valami újat akartam csinálni a saját IP-mel. Szóval, hogy kihívást jelentsen számomra, először a Death Strandinget valósítottam meg. Aztán, hogy franchise-t hozzak létre, elkészítettem a Death Stranding 2-t. És valami még újabbat akartam csinálni, ezért elkezdtem dolgozni az OD-n. Azóta pedig rengeteg új ötlet született. De az elmúlt nyolc évben minden nap a közösségi médiában, a világ minden tájáról érkező felhasználóktól azt kérték tőlem, hogy készítsek egy újabb Metal Geart, meg ilyenek.

Aztán 2020-ban megbetegedtem. Ez is a világjárvány idején történt, így végig beteg és elszigetelt voltam. Még műtétem is volt. És azt gondoltam, hogy nem tudok tovább élni. A mélyponton voltam, és úgy éreztem, hogy nem tudok visszatérni a játékkészítéshez. Végrendeletet is írtam. És abban a pillanatban rájöttem, hogy az emberek meghalnak. De tavaly töltöttem be a 60. életévemet. Tíz év múlva leszek 70 éves. Remélem, soha nem megyek nyugdíjba. Miután ezt elmondtam, ha a felhasználók ennyire vágynak rá, úgy gondoltam, hogy egy kicsit változtatnom kellene a prioritásaimon. Még mindig szeretnék új dolgokat csinálni, de úgy döntöttem, hogy egy akció-kémkedős játékot készítek.

Sok felkérést kapok Hollywoodból, hogy filmeket készítsek, de eddig visszautasítottam őket. Mivel most már saját cégem van, nem mehetek el egy-két évre, hogy filmet forgassak. A cég összeomlana. Nehéz helyzetben voltam. Beszéltem erről Guillermo del Toróval. Ő pedig azt mondta: „Hideo, amit csinálsz, az már egy film. Folytasd úgy, ahogy csinálod.” Az ő szavai mentettek meg. És mivel sok alkotóval fogunk együtt dolgozni a szakmában, bár a végeredmény egy játék, nem fog nagyon különbözni a filmektől,” mondta Kojima, aki a Death Stranding 2: On The Beach után lát hozzá a Physint fejlesztéséhez.

Őszinte szavak tőle, és reméljük, hogy nem hallunk hirtelen halálhírt vele kapcsolatban…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu