Immortals of Aveum: túl drága volt fejleszteni és a műfaj miatt is elbukott!

Egy névtelen ex-Ascendant Studios-fejlesztő szerint a választott műfaj miatt nem csoda, hogy az Unreal Engine 5-en futó játékot gyorsan el is feledte a közönség!

 

Az Immortals of Aveum volt az Ascendant Studios első játéka. Független fejlesztők AAA ambíciókkal – már ezen is elgondolkodhatunk. A stúdiót Bret Robbins alapította. Ő korábban az Electronic Arts és a Sledgehammer Games kreatív igazgatója volt, és a csapattal egy egyjátékos sci-fi lövöldözős játékot akartak teremteni, amelyben a mágia játszotta a főszerepet. A stúdió végül az Electronic Artsszal állt össze (nem meglepő, látván Robbins múltját), hogy Andrew Wilsonék adják ki a projektet.

Aztán nem is volt valami kiváló fogadtatása az Immortals of Aveumnak: a megjelenéskor PC-n rohadtul szaggatott, és PlayStation 5-ön/Xbox Series-en sem keltett nagy visszhangot. Három héttel az augusztusi (halasztott!) megjelenés után az Ascendant Studios kb. az embereinek felét elküldte, ugyanis a játék eladásai nem voltak valami fényesek. A stúdió azért továbbra is működik, szóval legalább ennyit lehet pozitívumnak mondani a történetről.

Nincs ezzel így egy névtelen ex-Ascendant fejlesztő, aki az IGN-nek elmondta, hogy szerinte mennyire is rossz ötlet volt egy egyjátékos AAA lövöldözős játékot csinálniuk: „Magas szinten vizsgálva az Immortals of Aveum egy stúdió debütáló projektjéhez képest masszívan túldimenzionált volt. A fejlesztési költség körülbelül 85 millió dollár volt, és azt hiszem, az EA 40 millió dollárt tett bele a marketingre és a forgalmazásra. Persze, a fejlesztőcsapatban komoly tehetség volt, de a mai piacon egy AAA egyjátékos lövöldözős játékot készíteni egy igazán szörnyű ötlet volt, különösen, hogy egy új IP-ről volt szó, amely az Unreal Engine 5-öt is megpróbálta kihasználni. Amit végül kiadtak, az egy felfújt, ismétlődő kampány volt, ami túl hosszú volt,” mondta az anonim fejlesztő.

Igazat kell adnunk az illetőnek: valóban egy kissé fárasztó lehetett rövid időn belül a történet. Eközben az Ascendant Studios talán már dolgozik valami máson…

Forrás: WCCFTech, IGN

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu