Most már „emlékezni” is tud a ChatGPT!

TECH HÍREK – Az OpenAI hatalmas népszerűségnek örvendő chatbotja újabb funkcióval bővült.

 

A ChatGPT esetében eddig talán negatívumként az volt felhozható, hogy a chatbot nem emlékezett arra, amit korábban csináltunk vele. Az OpenAI viszont nem ül a babérjain (illetve a pénzen, amit termel, ezzel is tolva a nagyobb befektetőnek számító Microsoft szekerét is), és ezért folyamatosan fejleszti a ChatGPT-t. Most például egy memória funkciót tesztel a cég, így a korábbi beszélgetéseket megőrzi, ebből fakadóan „emlékezni” is képes lesz a mesterséges intelligencia. Így nem kellene megismételni a régebbi kérdéseket vagy lekérdezéseket.

A funkció jelenleg nem érhető el mindenkinek, ugyanis az ingyenes és fizetős felhasználók csak egy kisebb része tesztelheti, bár az OpenAI már kijelentette, hogy hamarosan szélesebb körben is elérhetővé teszi az újítást. Példákat is említett a cég: ha elmondjuk a ChatGPT-nek, hogy egy kávéboltot vezetünk, akkor a következő alkalommal, ha azt kérjük, hogy egy figyelemfelhívásra jó, közösségi médiába szánt posztot írjon, ezt az információt is figyelembe veszi. A tárgyalási menetrendünk összefoglalójában megemlíthetjük a preferenciákat, és a későbbi összejövetelek során erre a chatbot emlékezni fog.

Be kell látni, hogy első olvasatra ez bizony ijesztőnek hangzik, és emiatt is közölte az OpenAI, hogy miképp hangolhatjuk be a ChatGPT memóriáját, és a chatbotnak el is lehet mondani, hogy bizonyos dolgokra emlékezzen. A funkciót teljes egészében ki is lehet kapcsolni. Van egy szürke zóna, ahol szólhatunk a botnak, hogy mire emlékezzen, és más dolgokat pedig felejtsen el, és ezeket a beállításokban lehet majd módosítani. Az egyedi ChatGPT-nek a saját, megkülönböztethető memóriája ott lesz, és itt is lehetőségünk lesz ezt (nem) használni. Az adatfelhasználás is még érdekes kérdéseket vethet fel.

Az OpenAI tehát mindenféleképpen tervezi az új funkciók alkalmazását, hogy a felhasználói élmény javuljon (különben a ChatGPT néhány felhasználót biztosan elveszítene). Ezek után kíváncsian várjuk, hogy milyen további funkcionalitást kap a chatbot.

Forrás: WCCFTech, OpenAI

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu