Metroid Prime 4: a Nintendo Switch utódja új életmentő öv lehet!

A hivatalosan még be sem mutatott (de márciusban a pletykák szerint ez megtörténhet!) új Nintendo konzolon felbukkanhat a régóta bejelentett új Metroid Prime.

 

2023-ban a Nintendo kiváló first-party, belsős fejlesztésekkel jelentkezett (Super Mario Bros. Wonder, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Pikmin 4, illetve a Metroid Prime Remastered, vagy a Super Mario RPG Remake is megemlíthető), de kérdéses, hogy 2024-re milyen játékokkal tervez a nagy N. A Switch utódjára biztosan visszatart pár nagyobb címet a japán cég, ami a nemrég felbukkant pletykák szerint vagy 2024 végén, vagy inkább 2025 elején indíthatja útnak a Nintendo Switch utódját.

A Metroid Prime 4-et 2017-ben jelentette be a Nintendo, ám a fejlesztési pokol itt sem maradt el, ugyanis 2019-ben a Bandai Namcotól átvette a fejlesztést az eredeti trilógia mögött álló stúdió, a Retro Studios. Tőlük az utóbbi években kb. annyit lehetett hallani, hogy a fejlesztés lassan halad. Ezen túl kb. semmit sem hallunk Samus Aran új 3D-s kalandjáról. Néhány pletyka volt, de semmi több. A fejvadász ennél többet érdemel!

A Metroid Prime 3: Corruption 2007-ben jelent meg a Nintendo Wii-re, tehát több mint másfél évtized eltelt már azóta. Ha szerencsénk van, akkor 2025 elején számíthatunk a Metroid Prime 4-re, mert ekkor jöhet a Switch utódja. (Vajon cross-gen játék lesz, ahogy a Wii U-n is felbukkant a The Legend of Zelda: Breath of the Wild is, vagy csak az új hardveren lesz ott Samus?) Az új konzol megváltoztathatja a hagyományokat, és a nyitócímek között talán nem lesz egy új Mario vagy Zelda cím, és ezt az űrt töltheti be az új Metroid Prime.

Mindez még sajnos pletyka, de a Nintendónak hamarosan többet kell mondania a Metroid Prime 4-ről, ugyanis a rajongók régóta tűkön ülve várják az új információkat. A Metroid: Other M-et a Wii-n pedig jobb elfelejteni!

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu