Rekordáron kelt el egy Star Wars-forgatókönyv – nem is akármelyik!

MOZI HÍREK – A korai Star Wars forgatókönyv-tervezet több mint 13 ezer dollárért kelt el egy aukción.

 

 

Harrison Ford nem csak a fogkeféjét hagyta hátra, amikor elhagyott egy londoni albérletet. Az eredeti Star Wars filmtrilógia forgatókönyvének egy vázlatát találták meg a lakásban. Ez utóbbi most több mint 13 000 dollárért kelt el egy árverésen.

A Star Wars: IV. epizód – Egy új remény című 1977-es film forgatókönyvének negyedik vázlata kötés nélküli és hiányos volt. De olyan emlékezetes jeleneteket tartalmazott, mint Chewbacca bemutatkozása egy kocsmában.

Az 1976. március 15-én keltezett, „Luke Starkiller kalandjai” című forgatókönyv egy osztrák gyűjtőhöz került mintegy 13 600 dollárért egy szombati, élőben közvetített árverésen. Az eladó tulajdonában volt az a ház, amelyet Ford a film munkálatai alatt bérelt.

Hans Solo, Ford karaktere az 56. oldalon tűnik fel először.

„Rajta van a DNS-e. Talán még [Ford] verejtéke is rajta van” – mondta Sarah Torode, az Excalibur Auctions társtulajdonosa az árverésen. (Ez különösen hasznos lehet, ha az ember klónozni szeretné a legendás színészt, mint Sheldon Cooper Leonard Nimoyt.)

Az Excalibur Auctions oldalán a forgatókönyv hirdetése szerint Ford 1976 nyarán bérelte ki az eladó házának két felső emeletét London Notting Hill nevű külvárosában.

A tulajdonosok az alsó szinteken laktak. Azt állították, hogy soha nem hallottak Fordról vagy a társszereplőkről, Carrie Fisherről (Leia hercegnő) és Mark Hamillről (Luke Skywalker), akik időnként beugrottak.

Forrás: The Guardian

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu