Nintendo Switch 2: nem csak a megjelenését halasztották el?

Egy újabb pletyka szerint az eddig ismert (és meg nem erősített) menetrendet a nagy N alaposan megkeverte.

 

A hírekben beszámoltunk már a pletykákról, miszerint a Nintendo elhalaszthatta a talán szeptemberre tervezett Switch-utód megjelenését talán 2025 elejére, illetve arról is, hogy a márciusi Game Developers Conference (GDC) előtt lehet az új konzol leleplezése. Csakhogy az új hardver megjelenési időszakának elhalasztása magával hozott egy másik halasztást is, ami teljesen logikus, ha belegondolunk: így nem történik meg túl korán a bemutató, és így tovább tudja a Nintendo csigázni a kedélyeket.

PH Brazil volt az első bennfentes, aki a Nintendo Switch 2 (nem tudjuk még, hogy mi a platform neve!) jövő évre halasztott megjelenéséről beszámolt. Ezt később például a Bloomberg és a VGC is alátámasztotta. Most arról beszélt, hogy az új N hardver bejelentését is elhalasztotta a japán cég, így nem valamikor márciusban, hanem júniusban hullhat le róla a lepel. Tehát az E3-időszakban, E3 nélkül (ugyanis annak game over lett, erről írtunk már).

A Nintendo hivatalosan májusban fog beszélni a jövőre vonatkozó terveiről. Akkor fogja a japán cég a január-március üzleti negyedévre vonatkozó eredményeit közölni. Emiatt is tűnik logikusnak, ha tényleg június tájékán fog a nagy N beszélni a következő generációs hardveréről: először néhány könnyed részletet elejthetnek májusban, majd júniusban meg is mutathatják azt nekünk.

A bennfentes még arról is beszélt, hogy valamikor márciusban lesz egy Indie World műsor a Switch számára, majd valamikor egy általánosabb Nintendo Direct érkezik áprilisban. Az utóbbi közvetítés során beszélhet a japán cég az utolsó Nintendo Switch-címeiről, ugyanis biztosan van néhány projektjük, amiket már a következő hardverre tartanak. Talán látni fogjuk a lassan hét éve (!) bejelentett Metroid Prime 4-et is.

Mindez persze nem hivatalos, de a júniusi hardverbemutató tényleg logikusnak hangzik. A márciusi időpont az őszi konzolrajthoz illett volna.

Forrás: WCCFTech, Famiboards

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu