Stellar Blade: három grafikus móddal is rendelkezni fog!

Így remélhetőleg mindenki megtalálja a neki megfelelő grafikus beállítást…

 

Kim Hyung-Tae, a Stellar Blade rendezője, illetve Lee Dong-Gi, a technikai igazgató egy német publikációval, a Play3-mal beszélgetett el. Erről számolt be a Twitteren Genki. A dél-koreai fejlesztők a Shift Uptól megerősítették, hogy három eltérő grafikus módot kap a Stellar Blade, viszont ezek közül a teljesítményközpontú (Performance) mód az, amit a fejlesztők ajánlanak a leginkább.

A Performance módot ugyanis úgy tervezték, hogy a játék 60 FPS frame rate-tel fusson, és mivel az akciójátékoknak ez a megszokott, érthető a gondolkodásmódjuk (cserébe a natív felbontás alacsonyabb lesz). Lesz egy felbontásközpontú (Resolution) mód, ami viszont 4K-ra fogja feltekerni a felbontást. Ebből nem tudni még, hogy a natív felbontás lesz-e 4K, vagy ennél alacsonyabb, felskálázott vizualitást kapunk, ráadásul a frame rate látja ennek kárát. Ha a trendeket követik a fejlesztők, akkor 4K felbontás mellett tükörstabil 30 FPS-t kellene, hogy kapjunk mindennemű szaggatástól mentesen.

A kettő között lesz egy átmeneti grafikus mód is. A kiegyensúlyozott (Balance) opció esetében a felbontás és a frame rate között igyekszik a Shift Up egy olyan egyensúlyt találni, ami mindenkinek megfelelő lenne. Sajnos itt azt nem tudjuk, hogy a 40 FPS-es játékmenetet támogatja-e a Stellar Blade, ahogy néhány másik PlayStation 5-ös cím esetében láthatjuk.

A Stellar Blade-ről régebben hallottuk (illetve meg is írtuk), hogy Yoko Taro népszerű játéka, a NieR: Automata inspirálta a játékmenetet, amelyben a lineáris környezetek és a nyílt világú zónák is kombinálva lesznek, továbbá főszereplőnk, Eve közel két tucatnyi kosztümöt is magára ölthet (de a stábból másoknál is lesz ilyen testreszabhatóság), ugyanis a fejlesztők erre is kiemelt hangsúlyt helyeztek. A PlayStation 5-re készülő játék a tavasz egyik kellemes meglepetése lehet, és a State of Playen bemutatott játékmenet alapján talán remekelni fog az eladásaival is a Shift Up játéka.

A Stellar Blade PlayStation 5-exkluzívként április 26-án fog megjelenni.

Forrás: WCCFTech, Play3, Twitter

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu