Suicide Squad: Kill The Justice League: a Warner elvárásait nem teljesíti!

A Warner Bros. Discovery kifejezte csalódottságát a Rocksteady élő szolgáltatásos (live service) játékával kapcsolatban.

 

Pedig a játékot több alkalommal is elhalasztották (az utolsó halasztás előtt tavaly májusban kellett volna, hogy megjelenjen), de végül idén február másodikán jött ki PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-n Steamre (az Epic Games Store-on március 5-én fog felbukkanni). Csakhogy a Rocksteady terméke nem hozta sem kritikailag, sem eladásilag azt a szintet, amit a kiadó elvárt tőle.

Gunnar Wiedenfels, a Warner Bros. Discovery pénzügyi vezetője a pénteken megtartott negyedéves pénzügyi jelentésük során beszélt arról, hogy a Batman: Arkham-játékokkal sokkal sikeresebb Rocksteady legújabb alkotása csalódást keltett: „A tavaly februárban megjelent Hogwarts Legacy megjelenése miatt lappangunk. Annak a játéknak a nagyon pozitív pénzügyi hatása legnagyobb részét az első negyedévben tapasztaltuk. Idén a Suicide Squad: Kill The Justice League, az egyik legfontosabb játékmegjelenésünk 2024-ben, a negyedév eleji megjelenése óta elmaradt a várakozásainktól, ami a játéküzletágunkat az első negyedévben az előző évhez képest nehéz összehasonlítás elé állította,” mondta Wiedenfels.

Szóval egy éve a Hogwarts Legacy hozott össze jó negyedévet a kiadónak, és emiatt bár visszaesésben reménykedett a Warner Bros. Discovery, ekkorára nem számított. Holott a Suicide Squad: Kill The Justice League az egyik leginkább várt játék volt. Az érdeklődést aztán szépen elnyomta a hosszú fejlesztési ciklus, továbbá a megjelenés előtt bemutatott felvételek sem nyerték el a közönség tetszését. A live service modell pedig csak olaj volt a tűzre. Emiatt nem csoda, hogy a Metacriticen a konzolos átlagpontszám 60, PC-n pedig 63. Egy 1-100 skálán ez gyenge!

A megjelenéskor szerverhibák voltak, így emiatt néhány játékos azt érzékelhette, hogy a Suicide Squad: Kill The Justice League „teljesítve lett” egy bug miatt. Ezek után ijesztő arra gondolni, hogy David Zaslav, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója novemberben azt mondta, hogy a legnagyobb franchise-aikból élő szolgáltatásos játékokat szeretne…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu