Az olasz futballcsapat edzője betiltotta a PlayStationt!

Luciano Spalletti nem szeretné, ha az edzőtáborokban így eltereljék a nemzeti válogatott tagjai a figyelmüket.

 

Idén lesz a foci-EB, és Spalletti komolyan gondolja az erre történő felkészülést. Úgy határozott, hogy a csapat edzőtáboraiból kitiltja a PlayStationt, ugyanis régi vágású edzőről van szó. (Ez valószínűleg általánosító komment, így az Xbox és a Nintendo is hasonlóan betiltott hardver lehet.) Azt szeretné, ha a csapat atlétái elkötelezettek és koncentráltak legyenek. Csak felületesen egyszerű a változás: egy mélyebb filozófiai váltásról van szó, ami nagy teljesítményű környezetet akar teremteni minél kevesebb zavaró tényezővel. A csapat kollektív célja a legfontosabb.

A Gazzetta dello Sportnak (ez a Nemzeti Sport olasz megfelelője) Spalletti úgy nyilatkozott, hogy a közösségi média és a modern kényelmi dolgok a sportolók fókuszára és munkamoráljára negatív hatással vannak. Nem csak a játékokra vonatkozik a kritikája ugyanis kulturálisan is változást szeretne: a professzionális sport kemény munkáját és áldozatait szeretné előtérbe helyezni a személyes kifejezések és a szabadidős tevékenységek helyett. Így az edző olyan teret kíván teremteni, ahol a válogatott tagjai egymással mélyebb interakcióba léphetnek, és így a csapat stratégiai céljai könnyebben valósulhatnak meg.

A csapatot össze akarja így forrasztani, és a lelki felkészültségük is fontos, és ezekre kifejezetten nagy szükség van a nemzetközi bajnokságok során. Persze a játékok által így ki nem töltött űr helyére alternatív pihenésre szánt feladatok és csapatépítés lép. Ezeket a tevékenységeket Spalletti sem részletezte, de a feladatuk az, hogy lelkileg is bepörgesse a sportolókat, hogy atlétaként és csapatként is pozitív fejlődésről legyen szó, miközben nem terelődik el figyelmük az elsődleges feladatukról.

Spalletti hozzáállása Gianluigi Buffonéra, az egyik olasz focilegendára (aki most delegációs vezető) hajaz: ugyanezt a professzionalizmust és elkötelezettséget szeretné a válogatott tagjaitól. Persze ez csak egy része az edzőtábornak, és még nem látni, hogy ennek valóban lesz-e eredménye. Ha lesz, akkor Spallettit az amúgy híresen futballrajongónak mondható olaszok a vállukon viszik körbe Rómában…

Forrás: SoccerDino

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu