A Google azért fizet, hogy a mesterséges intelligenciájával készüljenek cikkek?

TECH HÍREK – Tény, hogy megengedheti magának ezt a cég, de azért ijesztően hangzik (igaz, ez kényelmesebb is…).

 

A Google egy kísérleti programot indított el, ami a független weboldalaknak hozzáférést ad a mesterséges intelligenciájának béta verziójához, ami képes híreket írni. Ezt már tavaly is hallottuk, amikor a Google a Genesis néven futó MI-eszközt teszteltel. A Genesis képes a hírszerkesztésre, és most úgy tűnik, hogy az amerikai techcég öt számjegyű dollárnyi összeget perkál a kisebb kiadóknak, hogy a generatív (tartalomalkotásra képes) MI-jével íródjanak cikkek. (Hol lehet erre jelentkezni?)

Kisebb méretű a teszt, viszont gyakori használatot követel: a tesztben résztvevő site-oknak napi háromszor kell MI-írta cikket publikálniuk, plusz heti egy hírlevél és havi egy marketingkampány is szükséges. A Google fogja a weboldalakról a tartalmakat és ezeket egy dashboardra teszi, majd egy emberi szerkesztő használhatja az MI-eszközöket, hogy a tartalmakból egy hír szülessen, és ő finomhangolja a cikket annak élesítése előtt. Egy éven keresztül kell publikálni, miközben az analitika és a visszajelzések rendszeresen mennek a Google-nek. Furcsaság, hogy nem kell feltüntetniük, hogy MI-írta tartalomról lenne szó, továbbá a Google nem értesíti az oldalakat, amiktől tartalmakat szed be, hogy ezt teszi…

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója kedden egy cégen belüli emailt küldött ki a Gemini elfogadhatatlan hibájáról (erről mi is beszámoltunk), és arról is szót ejtett, hogy miképp próbálja a cég kijavítani azt: „Szeretnék foglalkozni a Gemini alkalmazás (korábban Bard) problémás szöveg- és képválaszaival kapcsolatos legújabb problémáival. Tudom, hogy néhány válasz sértette felhasználóinkat és elfogultságot mutatott – hogy egyértelmű legyen, ez teljesen elfogadhatatlan, és mi tévedtünk. Küldetésünk, hogy a világ információit rendszerezzük, és általánosan hozzáférhetővé és hasznossá tegyük, szent és sérthetetlen. Mindig is arra törekedtünk, hogy termékeinkben hasznos, pontos és elfogulatlan információkat adjunk a felhasználóknak. Ezért bíznak bennük az emberek. Ennek a megközelítésnek kell lennie minden termékünk esetében, beleértve a feltörekvő MI-termékeinket is.

Egyértelmű intézkedéseket fogunk ösztönözni, beleértve a strukturális változásokat, a frissített termékirányelveket, a jobb bevezetési folyamatokat, a megbízható értékeléseket, valamint a technikai ajánlásokat. Mindezt átnézzük, és meg fogjuk tenni a szükséges változtatásokat. Már most is jelentős javulást látunk a lekérdezések széles skáláján. Egyetlen szövetséges sem tökéletes, különösen az iparág fejlődésének ebben a kialakulóban lévő szakaszában, de tudjuk, hogy a mérce magasan van számunkra, és bármeddig is tart, kitartunk mellette. És felül fogjuk vizsgálni, hogy mi történt, és gondoskodunk arról, hogy a méretarányos javítást elvégezzük,” írta Pichai.

A cég tehát vállalja a felelősséget.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, Adweek, Semafor

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu