A kínai elektromos autók gyártóit is meglepte az Apple kihátrálása!

TECH HÍREK – A Project Titan leállítása viszont azt jelenti, hogy az amerikai techóriás sokkal több embert mozgathat át a mesterséges intelligenciára.

 

A kínai autógyártók közé nemrég belépett a Xiaomi, a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója is. Meglepődtek a gyártók azon, hogy az Apple ilyen hirtelen kilép, de van, aki megértette a cég döntését, mert vannak más területek, ahol Tim Cookék sokkal jobb helyzetben tudnak lenni. A South China Morning Post számolt be arról, amit a Xiaomi alapítója írt a Weibón (a Twitter ottani megfelelőjén). Őt sokkolta az Apple döntése, és a kihívások ellenére a Xiaomi decemberben elindította első elektromos autóját, az SU7-et, de még néhány hónapon át tesztelni kell a prototípust (amin 3400 mérnök dolgozott), mielőtt a nyilvánosság is bevásárolhat a termékből. Az Apple kb. 2000 emberével dolgozott az önjáró autóján…

Li Xiang, a peking Li Auto (elektromos járműveket gyártó cég) vezérigazgatója azt írta, hogy a mesterséges intelligencia idővel rengeteg módon fel lesz használva az eszközöktől a szoftverekig, és az Apple jobban teszi, ha ebben képviselteti magát. De nincsen egyedül azzal, hogy szerinte jobban jár az amerikai techvállalat, ha tényleg elveti a Project Titant, ugyanis a Wedbush Securities elemzői is hasonlóan vélekednek.

Az AppleInsider fedezte fel, hogy szerintük jobb, ha az Apple GPT-re, a cég tartalomalkotó (generatív) MI-jére koncentrál a cég. A kevert valóságban (MR) és az MI-ben viszont jól helyt tudnának állni, de utóbbiban kissé lemaradásban van az Apple az OpenAI-hoz képest, holott amikor az iPhone 5S megjelent, a cég volt az első, ami digitális asszisztenst (Siri) dobott a piacra. A Project Titan törlésével több befektetés történhet a mesterséges intelligenciába, és már hallottuk, hogy az iOS 18 és az iPhone 16 idén ősszel ilyen funkciókkal erősíthet, és ezzel a kínai telefoneladások is javulhatnak.

Úgyhogy tényleg úgy tűnik, hogy jó ötlet volt a közel tíz éve fejlesztett Project Titan leállítása.

Forrás: WCCFTechSCMP, AppleInsider

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu