Az Insomniac Games kommentálta az elbocsátásokkal kapcsolatos híreket!

A fejlesztő és a PlayStation leányvállalata, az Insomniac Games a stúdió elbocsátásait követően közleményt adott ki, amelyben szomorúságának ad hangot az érintettek miatt.

 

 

Az Insomniac Games, a Marvel’s Spider-Man sorozat fejlesztője közleményt adott ki a stúdióban nemrég történt elbocsátásokkal kapcsolatban. Nem titok, hogy a játékipar jelenleg nehéz időket él át. Számos kisebb és nagyobb cégnél is leépítésekre került sor. Több ezer tehetséges ember veszítette el az állását idén. Januárban például a Riot Games jelentett be elbocsátásokat, amivel folytatódott a tavalyi aggasztó tendencia.

Néhány rajongó talán azt gondolta, vagy legalábbis remélte, hogy egy olyan stúdió, mint az Insomniac Games megmenekül attól, ami jelenleg az iparágban történik.

A fejlesztő nemrég hatalmas sikert aratott a Marvel’s Spider-Man 2-vel. Lelkes kritikákat és kiemelkedő eladásokat ért el. Sajnos még ez a siker sem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza a cég elbocsátásait.

Az Insomniac hivatalos fiókjáról küldött tweetben a fejlesztők reagáltak az elbocsátások hírére. Mély szomorúságukat fejezték ki és támogatásukat ajánlották fel az érintett alkalmazottaknak. Az üzenetben megismételték, hogy a nagyobb vállalat leányvállalataként az Insomniacra is hatással van, hogy a PlayStation mintegy 900 embert bocsát el. A közlemény azt is hangsúlyozta, hogy a stúdió elkötelezett a munkájukat elvesztők támogatása mellett.

 

Az Insomniac Games a többi fejlesztőt a munkaerő-felvételre buzdítja

 

Az Insomniac üzenetében kifejezte a korábbi alkalmazottakba vetett hitét és bizalmát is. Arra buzdított minden olyan fejlesztőt, aki jelenleg is felvesz munkatársakat, hogy vegyék figyelembe az Insomniac korábbi munkatársait. Az üzenet azzal zárult, hogy köszönetet mondott azoknak, akik hozzájárultak a stúdióhoz, és ígéretet tett arra, hogy nem felejtik el őket. A tweetre érkezett válaszok alapján rengeteg rajongónak fájt a szíve a hír hallatán, és meghatódott az Insomniac válasza miatt. Másokat, úgy tűnik, megdöbbentett, hogy az elbocsátások egy ilyen sikeres fejlesztőt sújthatnak.

Bár az ehhez hasonló történetek tavaly óta mindennapossá váltak, mégis szomorú, hogy egyre több ember veszíti el az állását.

Persze van még remény számukra. A Baldur’s Gate 3 fejlesztője például arra biztatta az elbocsátások által érintett dolgozókat, hogy jelentkezzenek. Ez azt mutatja, hogy néhány stúdió még mindig erősen tartja magát és munkahelyeket teremt. Továbbá az Insomniac kijelentette, hogy minden lehetséges módon segíteni fogja a volt dolgozóit. Mégis, ezek a pozitív jelek nem biztos, hogy sok vigaszt jelentenek a jelenleg munkanélküliek számára.

Azoknak, akik aggódnak amiatt, hogy mit jelenthetnek ezek a hírek az iparág számára, sajnos jelenleg nincs sok okuk az optimizmusra. Egy friss jelentés szerint a Blizzard hamarosan újabb elbocsátásokra kényszerülhet. Ez azt jelzi, hogy a dolgok még rosszabbra fordulhatnak, mielőtt javulna a helyzet az iparágban. Egyelőre a rajongók és az iparág megfigyelői csak támogatást és bátorítást nyújthatnak az érintett alkalmazottaknak, és remélhetik, hogy jobb idők jönnek.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu