Apple Vision Pro: az újabb modellnek több elvárást is teljesítenie kell!

TECH HÍREK – Lesz pár dolog, amit az AR-headset újgenerációs modelljének meg kell valósítania, mert enélkül nem válhat mainstream termékké. De mikről is van szó pontosan?

 

Egy elemző, Ming-Chi Kuo a Mediumon írt posztjában foglalta össze a tényezőket, amiket az Apple Vision Pro második modelljének a későbbiekben telejsítenie kell. Először is kisebb lépésekben is, de a dizájnon lehetne módosítani. Nem hirtelen kell, hanem ahogy jönnek az új modellek, fokozatosan javítgatni ezt-azt. (Nemrég írtuk már, hogy akár négy generáció is kell ahhoz, hogy tömegtermékká váljon a headset.)

Az elemző szerint az Apple Vision Pro nem mainstream termék, mert egy eléggé meghatározott réteget tud csak megszólítani, ellentétben az iPhone-nal. Az applikációk, az árazás, és a kényelem elengedhetetlen tényezők a siker mögött. Az appok tekintetében például nincsen a Google vagy a Netflix a visionOS-en, ami a headset funkcionalitását korlátozza, így lassabban terjed a termék a kelleténél. Aztán az ár sem mindegy: jelenleg 3500 dollár a minimum, amit az Apple termékéért fizetni kell, és akár 5000-et is fizethetünk a legdrágább kiszerelésért minden extrával.

Bár készül a pletykák szerint egy olcsóbb modell is, ami Mac helyett iPhone alapokra épül alacsonyabb felbontású, olcsóbb kijelzőkkel, az ár tényleg fontos. Minél olcsóbb, annál nagyobb közönséghez juthat el. Végezetül a kényelmi tényezőt említi Ming-Chi Kuo. A fejpánt jelenleg nem biztos, hogy mindenkinek kényelmes, de nem csak ez okozhat bajokat a felhasználóknak. A felhasználó arcára nagy terhet helyez a nehéz készülék, így annak a jövőben le kellene fogynia, mert ezzel is elősegítené a kényelmesebb viseletet.

A pletykák szerint az Apple Vision Pro olcsóbb modellje 2025 végére fog csak megjelenni, így a cégnek még van bőven ideje arra, hogy finomhangolja azt (ha valóban készül, és nem rögtön a következő generációs kiadásra állt át a cupertinói techcég). Annyi biztos, hogy az Apple feladata nem könnyű!

Forrás: WCCFTech, Medium

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu