Gladiátor 2.: Még drágább a Gladiátorod

MOZI HÍREK – Elszállt a Gladiátor 2. költségvetése, írja a The Hollywood Reporter jólértesült, de meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. Az eredetileg 165 millió dollárosra tervezett produkció állítólag majdnem 310 milliónál tart. A gyártó Paramount stúdiótól kiszivárgott információk szerint tényleg többet kellett költeni, de a 49 napos forgatás azért kijött kevesebb, mint 250 millióból.

 

A drágulás részben a tavaly nyári hollywoodi sztrájkoknak is betudható, le kellett állni a forgatással, ami heti 600 ezer dolláros mínuszt jelentett, a veszteség végösszege nagyjából tízmillió dollár lett.

A balszerencse egyébként is végigkísérte a forgatást. Júniusban megégett négy kaszkadőr, kórházba kerültek, sérüléseik szerencsére nem voltak életveszélyesek. Egy hónappal később a PETA nemzetközi állatvédő szervezet nyílt levelet intézett Ridley Scott rendező-producerhez, azt sérelmezve, hogy a forgatáson kegyetlenül bánnak a lovakkal és majmokkal. Erre az volt a válasz, hogy szó sincs ilyesmiről, amire az a garancia, a forgatáson jelen vannak egy másik állatvédő szervezet, a Humane Society munkatársai.

Gladiátor 2. nagyjából húsz évvel később veszi fel az Oscar-díjas első rész cselekményének fonalát. Az új főhős az első film szőke kisfiújából felnőtté érett Lucius (Paul Mescal), visszatér Connie Nielsen és Derek Jacobi, a valószínűleg negatív hős Caracalla császárt pedig Joseph Quinn játssza. Fontos szerep jut Denzel Washingtonnak is, aki felszabadított gladiátort alakít; afféle sokat tudó mentor lehet a karaktere, mint az előző részben az Oliver Reed által játszott Proximo volt.

(Gladiator 2. – hazai bemutató: 2024. november 21.)

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu