Nintendo Switch 2: a Steam Decknél jobb képminőség és akkumulátor? [VIDEO]

A Nintendo még be sem jelentett hardveréről azt is hallani, hogy melyik, viszonylag releváns konzollal azonos teljesítményre lehet képes dokkolva.

 

Moore’s Law Is Dead videójában megerősíti, hogy a még névtelen Switch-utód a Samsung 8 nanométeres gyártási folyamatát használja, és emellé valószínűleg 12 GB-nyi memória jut el a konzolba. A Nintendo viszont kissé másképp áll hozzá a konzolciklusokhoz: a nagy N akkor elégedett, ha a hardvere el tud érni egy bizonyos teljesítménybeli szintet. Néhány napja hallani lehetett, hogy a Switch 2 az Xbox Series S teljesítményét sem nagyon fogja elérni, és ezt a bennfentes megerősíti, de szerinte nem sokkal marad le a Microsoft konzoljától, kivéve, ha a frame rate esetében alacsonyabb elvárások vannak.

Viszont az eggyel korábbi generációval összevetve más a helyzet. A Switch 2 lehetséges specifikációját nézve a PlayStation 4 Pro-val azonos szintet kapunk dokkolva. A processzort Moore’s Law Is Dead az Xbox One X-éhez hasonlítja. Handheld módban könnyedebb sugárkövetést (ray tracinget) kapunk, az akkumulátor pedig jobb élettartamú lesz a Steam Decknél, igaz, annál valamelyest gyengébb teljesítménnyel, ugyanis a processzor gyengébb, de a GPU 20-30%-kal jobb lesz még akkor is, ha a Nintendo az órajelen és a hűtésen spórolni fog. A példája ilyesmi: 720p-n alacsony grafikus beállításokkal 40 FPS-t tud a Steam Deck, míg a Switch-utód 720p-n, magas beállításokkal, könnyebb sugárkövetéssel 30 FPS-re lesz képes.

A Twitteren pedig az AMD-bennfentes Kepler azt írta, hogy az Nvidia T239-es chipje nem lesz az Xbox Series S szintjén még a sugárkövetésre vonatkozó teljesítményben is. A Ray Reconstruction támogatásával viszont a Switch 2 jobb sugárkövetést tudna a kisebb Xboxnál, viszont Kepler szerint ha asztali rendszerlapka lenne az Nvidia T239 50W-os fogyaszátssal, még akkor is elkalapálná az Xbox Series S. Viszont a bennfentes minden bizonnyal a nyers RT-teljesítményről beszél mindennemű felskálázás nélkül.

Mindez még nem hivatalos, de a Nintendónak a nyáron már beszélnie kell az új hardveréről!

Forrás: WCCFTech,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu