Optimisták az Immortals of Aveum készítői – lehet még valami a tarsolyukban?!

Az Immortals of Aveum fejlesztői úgy vélik, hogy bár kereskedelmi szempontból kudarcot vallott, végül mégis egy nagyon szeretett cím lesz a játékból…

 

 

Rendszeres szereplője volt a játékrendezvényeknek, és nagyon erős marketingkampányt folytatott. Az Immortals of Aveum azonban a tavalyi év egyik legnagyobb bukása lett, miután teljesen érdektelenné vált. Annak ellenére, hogy 125 millió dollárba került; beleértve a 40 millió dolláros promóciós kampányt is.

Olyan okokat soroltak fel lehetséges magyarázatként, mint a teljes ár, amelyen megjelent, vagy a Baldur’s Gate 3 boomja, de a valóság az, hogy itt sajnos minden összejött.

Egy játék, amelyet úgy adtak el, mint az első, amely kihasználta az Unreal Engine 5 előnyeit, amikor annak teljesítménye több mint egy kicsit jobb volt, egy fantasy történet egy jól kidolgozott világgal, de egy nagyon improvizatív forgatókönyvvel és egy kissé repetitív játékmenettel.

 

Tanulhattak a fejlesztők az Immortals of Aveum kudarcából?

 

Az Aveum legnagyobb bűne, hogy egy szórakoztató játék, aminek pár generációval ezelőtt kellett volna kijönnie. Ám egy olyan időszakban érkezett, amikor a piac nagyon telített volt. A műfaj népszerűségét csúcsra járatták. Ráadásul anélkül érkezett, hogy a játékmenet formulájához sok mindent hozzá tudott volna tenni. Bret Robbins, az Ascendant Studio alapítója beszélt erről a Gamesindustrynek.

Robbins szerint „a kudarcokból és hibákból többet tanulunk, mint a sikerekből”, és azt mondja, hogy „szokatlan év volt”, mivel viszonylag közel volt a Zelda, a Star Wars Jedi: Survivor és a Baldur’s Gate 3 megjelenése.

„A Starfield pedig tíz nappal később érkezett. Sok nagy játék között voltunk” – mondja.

Robbins azonban nem dobja be a törülközőt az Aveummal kapcsolatban. Szerinte megfelelő időben és körülmények között adott lett volna, hogy olyan eladási számokat érjen el, amelyek „háromszorosan meghaladják a kiadó szokásos eladási számait”. Még egy nagyon pozitív jóslatot is megkockáztat ott: „A története még nincs megírva. Én voltam a Dead Space kreatív igazgatója, és az emberek éveken át fedezték fel azt a játékot. Szerintem az Immortals is ilyen lesz.”

Forrás: GamesIndustry.biz

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu