A Twitter vezetősége kiröhögte a Metát!

TECH HÍREK – A tegnap történt eseményekre reagált Mark Zuckerbergék nagy riválisa.

 

Tegnap délután volt egy szokatlan kiesés a Facebook és az Instagram elérhetőségében. Ha hirtelen kijelentkeztett minket a két platform valamelyike, majd nem tudtunk belépni, az ezért történt. Órákon át elérhetetlenné vált Mark Zuckerberg két platformja, amin a Twitter kaszált sokat, ugyanis minden bizonnyal ez a közösségi médium elérhető maradt, és sokan ezt használták, amíg a Meta küszködött a hiba elhárításával. Magyar idő szerint kora estére állt helyre a Facebook és az Instagram, és a Meta nem kommentálta Elon Musk (a Twitter tulajdonosa) és Linda Yaccarino (a Twitter vezérigazgatója) ugratását, hanem csak elnézést kért a problémákért.

A tegnapi volt az első nagy Facebook-leállás 2024-ben, és amint bekövetkezett, a Down Detectoron is rengetegen jelezték, hogy a szolgáltatás nem működik, és ez azokat is érintette, akik csak az üzenetküldést (a Messengert) vették volna igénybe ebben a néhány órában. A site-on kb. 2 millióan jelezték, hogy a rendszer nem jó, de a 2021-es leállás sokkal nagyobb volt, és akkor többen is hibabejelentést tettek az oldalon.

A Meta bocsánatkérése eléggé a cégre jellemző hangnemet alkalmazta: „Tudjuk, hogy néhány embernek korábban gondjai voltak az alkalmazásaink elérésével. Elnézést kérünk minden kellemetlenségért, amit ez okozott, és köszönjük a türelmüket, amíg csapataink dolgoztak a gyors megoldáson!” Csakhogy eközben még mindig volt, aki a Facebook/Messenger/Instagram hármashoz nem tudott hozzáférni. A cég egyre inkább a mesterséges intelligenciára koncentrál a közösségi média helyett, és talán emiatt tudott legutóbb meglepetésszerűen jutalékot osztani a cég.

Igen ám, de Musk úgy poénkodott a Facebook leállásán, hogy „Ha olvasod ezt a posztot, az azért van, mert a szervereink működnek”. Yaccarino pedig annyit írt, hogy „Teszt, teszt… megerősítve, minden remekül működik itt”. Kissé gyerekes, hogy így le kell reagálni a rivális helyzetét, holott ők nem szóltak vissza, és ezzel Zuckék jobb fényben tüntetik fel magukat.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu