AMD FreeSync: modernebb monitorok kellenek a módosított hitelesítés miatt!

TECH HÍREK – Az új FreeSync technológia modernebb monitorokat igényel…

 

Amíg nem voltak változó képfrissítési rátát (VRR-t) kínáló technológiák, vagy nagyobb input lagot kaptunk (több idő telt el, mire a kontrolleren lenyomott gombra a képernyőn elindult az adott mozdulat), vagy a képtörés okozhatott némi fejfájást. Az AMD 2015-ben mutatta be a FreeSync-et, ami képtörés-mentes, akadozásokat kiküszöbölő élményt kínált akkor, amikor még a 60 Hz volt a remek a játékok számára. Csakhogy azóta a játékok sokkal nagyobbak, a videókártyák erősödtek, és a kijelzők felbontása és technológiája is sokat javult. Míg 9 éve a 120 Hz is ritkaság volt, ma már 144 Hz-es, ha nem erősebb egy játékra kifejlesztett monitor, ami az ipar képfrissítési rátájának fejlődését is tanúsítja.

Ma már ívelt monitorokból is sok van, nem beszélve az ultraszéles kijelzőkről. A HDR a kontrasztot és a színpontosságot is javítja, amivel élénkebb, életszeű vizualitást kapunk. 2017-ben vezette be az AMD a FreeSync Premium Pro (HDR) technológia hitelesítését, amivel az ennek megfelelő monitorokon garantálta a fényerő és a színek pontosságát. A magasabb képfrissítési ráták, a jobb kijelző-technológiák a játékos monitorok esetében elmossák a valóság és a kitaláció között a vonalat, és mivel több mint 4000 hitelesített kijelző van ma már a piacon, az AMD technológiája a legnagyobb játékokra szánt kijelzős ökoszisztémája lett, ami több eszközön és platformon működik. TV-k, monitorok, laptopok, konzolok is használják, és nem csak a HDMI-s csatlakozáshoz lehet bevetni, hanem az USB-s és DisplayPortos csatlakozókon keresztül is működik.

Az AMD FreeSync technológiájának hitelesítése garancia a remek élményre, és az AMD ezt meg akarja tartani. Mivel sok dolog fejlődött 2015 óta, tavaly szeptemberben megemelték a követelményeket. A FreeSync laptopoknál maximum 40-60 Hz-es képfrissítéses kijelzőt igényel, míg monitoron/TV-n a horizontális felbontás 3440 pixelnél kisebb, de minimum 144 Hz-et tud! A Freesync Premium laptopoknál minimum 120 Hz-et igényel, monitor/TV esetében a horizontális felbontás 3440 pixelnél kisebb és minimum 200 Hz-es képfrissítést tud. Ha minimum 3440 pixeles, akkor minimum 120 Hz-es kijelző kell, hogy legyen. A Freesync Premium Pro annyiban tér el a Premiumtól, hogy HDR-képes kijelzőről van szó.

Végülis érthető az AMD lépése…

Forrás: WCCFTech, AMD

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu