Hogyan válik átjárhatóvá a WhatsApp és a Messenger? Magyarázat a Metától!

TECH HÍREK – Így a két üzenetküldésre használható platform alkalmazása során nem kell váltogatni, hanem külsős, nem a cégtől származó felületről is könnyedén lehet üzenetet küldeni.

 

A Meta szerint a WhatsApp és a Messenger is átjárható lesz a külsős, third-party üzenetküldő applikációkkal Európában. A cég ezzel a magyarázattal élt: „Az első évben az egyes felhasználók közötti 1:1 szöveges üzenetküldésre, valamint képek, hangüzenetek, videók és egyéb csatolt fájlok megosztására van szükség az egyes végfelhasználók között. A jövőben a követelmények a csoportfunkciókra és a telefonálásra is kiterjednek. A felhasználók biztonságának maximalizálása érdekében a külsős szolgáltatókat a Signal protokoll használatában részesítenénk előnyben. Mivel azonban ennek mindenki számára működnie kell, lehetővé tesszük, hogy a harmadik féltől származó szolgáltatók kompatibilis protokollt használjanak, ha bizonyítani tudják, hogy az ugyanolyan biztonsági garanciákat nyújt, mint a Signal,” írta a Meta.

Tehát akkor fog csak működni az átjárhatóság, ha a mind a két végponton titkosított a kommunikáció. Mivel a Signal pontosan erre lett kitalálva, a WhatsAppban és a Messengerben is már működik ez a protokoll. Viszont később az is fontos lesz, hogy ezeknek a külsős platformoknak kell vállalniuk a felelősséget a WhatsAppra és a Messengerre küldött videók, képek vagy más média tartalmaiért.

Emiatt a Meta nem fogja garantálni, hogy mihez kezd a külsős üzenetküldő-szolgáltató a küldött vagy fogadott üzenetekért még akkor sem, ha a mindkét végponton alkalmazott Signal titkosítás is életben van. Ennek használatán múlhat sok dolog, ugyanis jelenleg a WhatsAppon és a Messengeren kívül még nem tudjuk, hogy kik fogják alkalmazni, és aki ezt nem fogja aktiválni, nem lesz bevethető a WhatsAppra vagy Messengerre történő üzenetküldésben, és így a Meta technológiája továbbra is zárt maradna.

Mindenesetre az kényelmes, ha nem kell féltucatnyi üzenetküldő programot használni ahhoz, hogy mindenhol jelen tudjunk lenni. Ha már eggyel is kevesebb szoftver/app kell, már az is jó.

Forrás: WCCFTech, Meta

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu