Xbox Game Pass: máris kiderült, mikor távozhat egy frissen hozzáadott, népszerű játék?!

Egy újonnan hozzáadott Xbox Game Pass-játéknak már megvan eltávolítási dátuma, így a rajongóknak érdemes lehet előnyben részesíteniük azt a szolgáltatáson belüli többi játékkal szemben.

 

 

A 2K levelezése szerint az NBA 2K24 csak 2024. augusztus 31-ig lesz elérhető az Xbox Game Pass-on. Ez már előrelépés, az első hírek alapján úgy tűnt ugyanis, hogy még hamarabb távozhat. Azonban így is ritka, hogy az előfizetők hónapokkal előre tudják egy játék eltávolításának dátumát.

Az Xbox Game Pass-játékok többnyire minden hónapban két meghatározott napon kerülnek eltávolításra: a hónap 15. és a hónap utolsó napján.

A Game Pass-előfizetők legtöbbször csak két héttel előbb értesülnek arról, hogy a játékok hamarosan elhagyják a szolgáltatást. Vannak ritka kivételek a szabály alól. Most az újonnan csatlakozó NBA 2K24 egyike ezeknek a ritka kivételeknek.

Az NBA 2K24 március 11-én került fel az Xbox Game Pass-ra. Az előfizetéses szolgáltatáshoz való hozzáadása nagy meglepetést okozott, mivel az NBA 2K24-et sehol sem említették a Game Pass Wave 1 bejelentésében. Bár a játék vegyes kritikákat kapott, az NBA 2K franchise népszerűségét nem lehet tagadni. Sokan vannak, akik megragadnák a lehetőséget, hogy a sorozat legújabb játékával játszhassanak. Anélkül, hogy teljes áron kellene megvásárolniuk azt. Sajnos a Game Pass előfizetők csak 2024. augusztus 31-ig férhetnek hozzá az NBA 2K24-hez. Ez azt jelenti, hogy a játék csak körülbelül öt hónapig lesz elérhető a szolgáltatásban.

Tegyük hozzá, előfordult már, hogy bejelentették egy játék eltávolítását az Xbox Game Pass-ról, csakhogy az végül mégis a szolgáltatáson maradt.

A legutóbbi példa erre a Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered. A Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered állítólag március 15-én távozik a Game Passról. Ám ezt az állítást később visszavonták. Nem túl valószínű azonban, hogy ugyanez történik az NBA 2K24-gyel. Így aki szeretne játszani vele az előfizetésével, az mindenképpen tegye meg, amíg még megteheti.

A PlayStation-játékosoknak sem kell lemondaniuk arról, hogy a teljes játék megvásárlása nélkül is játszhassanak az NBA 2K24-gyel. A Sony nemrég jelentette be az új PS Plus Extra és Premium játékokat, az NBA 2K24 pedig a március 2024-es kínálat része.

Forrás: TrueAchievements

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu