Palworld: felvásárolják a bestseller sikerjáték fejlesztőcégét?!

A Pocketpair játéka, a Palworld kirobbanóan nagy sikereket szedett össze PC-n és az Xbox Game Passon, így nem csoda, hogy egyrészt a Nintendo orrol a stúdióra a Pokémonhoz való hasonlóság miatt, másrészt pedig jogos a kérdés, hogy más platformokon is felbukkanhat-e?

 

Mizobe Takuro, a Palworld alkotója és a Pocketpair vezérigazgatója a Bloombergnek adott interjút. Ebben elismerte, hogy új platformokon is ki szeretné adni a Palworldöt, amit úgy is gúnyolnak egyesek, hogy „Pokémon fegyverekkel”. Tehát a Steamen és az Xbox Game Passon túl például a PlayStation 5-ön is szívesen látná. A Nintendo Switchet nem merjük leírni, mert a nagy N legszívesebben leállíttatná a játékot. A Pocketpair arra is nyitott, hogy partneri kapcsolatot teremtsen valamelyik nagyobb céggel, de akár a felvásárlástól sem zárkózna el.

A Microsoft jó tulaj lehetne, de Mizobe megerősítette, hogy a redmondiakkal erről nincs tárgyalás. Úgy látja, hogy a Pocketpairnek jobb lenne, ha egy kicsi stúdió maradna, ami nem valami nagyobb projekten dolgozna, hanem sok kisebb játékot hozna létre, mert a nagy költségvetésű AAA címek nem nekik valóak. A Palworld sikerének megismétlésében sem bízik, azaz ha egy újabb kisebb játékot csinálna a csapat, Mizobe szerint az nem lenne sikeres. Azzal pedig nehéz vitatkozni, hogy a játékok akkor a legszórakoztatóbbak, ha a barátokkal játsszuk. Mizobe szerint egy többjátékos módot nélkülöző játék nem fest jól napjainkban.

A Palworld hivatalos Twitterén pedig azt lehet látni, hogy a játék hamarosan megkapja az első raidet, ami egy olyan varázslatos rossz erőről szó, ami tönkre akarja tenni a Palpagos-szigeteket. Úgyhogy a Pocketpair meg kívánja háláni a tízmilliónyi játékost (sőt, ennél is több van, ha a Steames eladások mellett a Game Pass-játékosok számát is hozzáadjuk).

Vajon ha tényleg újabb platformra is eljut a Palworld, melyiken lesz elérhető először: PlayStation 5-ön vagy Nintendo Switchen (esetleg annak utódján)?

Forrás: WCCFTech, Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu