Hatalmas ugrásra készülhet a PlayStation a grafika terén?!

TECH HÍREK – Az Insider Gaming, vagyis Tom Henderson forrásai szerint a PlayStation PSSR rendszere nagyon magasra teszi a lécet.

 

 

Habár még nem tudunk semmi hivatalosat, már most rengeteg jelentés utal a PS5 Pro létezésére. Sőt, az Insider Gaming forrásai olyan specifikációkat fedtek fel, amelyek a jelenlegi PS5-nél lényegesen erősebb rendszerre utalnak. Most pedig, a kiszivárgást tovább növelve, Tom Henderson újságíró a PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) technológiájába (hasonlóan az NVIDIA DLSS-éhez) mélyül el, ami meglehetősen ambiciózus célt sejtet a Sony számára.

Egyik legutóbbi kiszivárogtatása alapján a csapat szándéka szerint a PSSR a videójátékokban a 4K/120 FPS és a 8K/60 FPS elérését célozza meg.

Ez a technológia a PlayStation kezdeményezése lesz a másodpercenkénti képkockasebességet növelő rendszerek tekintetében. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a pletykált PS5 Pro a fent említett felbontásokat célozza meg. Feltételezhető, hogy a Sony konzolja tovább finomítja a rendszerét, és a későbbi készülékekre is átülteti, ami a 4K/120 FPS és a 8K/60 FPS eléréséhez vezet.

 

További PlayStation 5 Pro részletek

 

A PSSR részleteinek megosztása mellett Henderson az ismert PS5 Pro technikai információkat is bővítette. E tekintetben, és eltekintve attól, amiről már a múlt hétvégén szó esett, a rendszer memóriája legalább 28%-os javulással rendelkezne a jelenlegi PS5 modellhez képest. A processzor pedig „High CPU Frequency Mode” üzemmóddal rendelkezik majd. Utóbbi 10%-os teljesítménynövekedést igyekszik elérni az alkatrészben.

Az újságíró emellett úgy tudja, hogy a PS5 Pro a lehető legjobban „versenyképes” akar maradni. Megismételve ugyanazt a stratégiát, amit 2023-ban is láthattunk: egy cserélhető lemezolvasó beépítésével. A játékostársadalom csak valamikor jövő ősszel láthatja majd ezeket az adatokat. A szezonban, amikor állítólag a PS5 Pro megjelenik. Ami a PSSR-jóságot illeti, meg kell várnunk, hogyan fejlődik a technológia mind ebben a még be nem jelentett konzolban, mind a Sony többi jövőbeli eszközében.

Forrás: Insider Gaming (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu