Nemsokára itt az Asus mini PC-je, és nem lesz olcsó mulatság!

TECH HÍREK – Az Asus ROG NUC izmosabb lesz az Intel által korábban gyártott mini PC-khez képest, de a jobb teljesítményért sokkal többet kell fizetni (ugyanis mini formátumban sokkal drágábbak az erősebb komponensek).

 

Még a CES-en leplezte le az Asus az első ROG branding alatt futó NUC-ot. Egy európai kereskedő, a Proshop már árat is tett a készülékre az előrendelések miatt, és nem viccelünk, amikor ezt írjuk le, de a csúcskategóriás modellért lazán 1 millió forintot kell fizetni, ugyanis 2500 eurót kérnek ezért a változatért. Ebben egy Intel Core Ultra 9 185H processzor van (készüljünk fel arra, hogy idővel az asztali processzoroknál is ezt a furcsa elnevezéseket használja majd az Intel!), 2×16 GB DDR5 memória van, a grafikáért pedig egy laptopos RTX 4070 grafikus chip felel. Tárhelynek van egy 1 TB-os SSD, és a site szerint április 10-étől lesz ez a kis izomgép kapható. 64 GB RAM-ot, három PCIe Gen 4 SSD-t tehetünk bele, tudja a WiFi 6E-t, a LAN 2,5 GB-os, és Thunderbolt 4/USB 4-et is tud.

Az Asus termékoldala szerint lesz egy gyengébb változat is, amiben egy Intel Core Ultra 7 155H processzor, továbbá egy RTX 4060 grafikus chip található. (A laptopos változat használata érthető, mert ennek alacsonyabb a fogyasztása.) Ez lesz az első Asus NUC mini PC, ugyanis az Intel lényegében lepasszolta a mini PC-s üzletágat az Asusnak, ami értékesíteni és támogatni is fogja a 10. és 13. generációs NUC termékeket, ráadásul licensze van a ROG NUC-hoz hasonló rendszerek tervezéséhez, igaz, nem exkluzív megállapodás keretében.

Az Asus több branddel is rendelkezik, így nem lepődnénk meg, ha alacsonyabb árfekvésű, és emellett kisebb tárhelyű, gyengébb processzorral (vagy akár APU-val, azaz integrált grafikával) rendelkező modelleket is a piacra dob majd a Strix vagy a TUF márkával. Az üzleti, irodai készülékeket is lefedhetik a Zen vagy a Vivo branddel, és ezeknél már értelemszerűen nem a kiemelkedő videojátékos teljesítmény lenne a cél, hanem a halk működés, az alacsony fogyasztás és a hatékony munka.

Forrás: PCGamer, Proshop, Asus

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu