Lemaradásban van a Grand Theft Auto VI fejlesztése?

A Rockstar Games és a Take-Two állítólag nem tudja tartani a tempót a kiadó következő pénzeszsák-termelő játékával kapcsolatban, így már azt rebesgetik, hogy az eddig tervezett időszaknál valamelyest később jelenhet csak meg a következő Grand Theft Auto.

 

Több évnyi spekuláció, pletyka és szivárgás után a Rockstar és a Take-Two decemberben tette közzé az első teaser videót a Grand Theft Auto VI-ból (és ez is idejekorán kiszivárgott). Ekkor azt tüntették fel megjelenési időszakként, hogy 2025, de jobb nem száz százalékban ebben reménykedni: a Kotaku arról írt, hogy bár 2025 elejére tervezi a Rockstar az új GTA megjelenését, a fejlesztés nem halad megfelelően, így nem csak 2025 végére csúszhat el a rajt, hanem akár 2026 elejére is tolódhat a Grand Theft Auto VI megjelenése.

A 2026-ra halasztás csak vészhelyzet esetén jöhet szóba, de az élet kiszámíthatatlan, így akár ez is megtörténhet. Ennek ellenére nem tervezik a Grand Theft Auto VI PR-jának menetrendjét, de a cégen belülről azt hallani, hogy például a megjelenési dátumról is az utolsó pillanatokban szoktak dönteni. A fejlesztés meggyorsítása érdekében a Rockstar mindenkit visszarendel az irodákba (ami minden bizonnyal csak a fontoskodó vezetőknek kedvez) „biztonsági és minőségellenőrzési okokból”, de néhány alkalmazott tattól tart, hogy a Rockstar ezzel térne vissza az erőltetett menethez, amikor a dolgozók heti több mint 80 órát dolgoztak, hogy a Grand Theft Auto V és a Red Dead Redemption 2 fejlesztését be tudják fejezni. A félelmük jogos lehet: ha valaki otthonról dolgozik, kevésbé lehet behúzni ebbe a csőbe az illetőt.

A Grand Theft Auto VI PlayStation 5-re és Xbox Series-re készül, és a Take-Two-t ismerve akár egy teljes évig csak ezen a két konzolon lesz megvásárolható, és csak utána jut el a PC-sekhez a port, mert a Grand Theft Auto V és a Red Dead Redemption 2 esetében is jelentős késletetés volt a konzolos és a PC változat között.

Forrás: WCCFTech, Kotaku

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu