Horizon Forbidden West: miért nincsen sugárkövetés a PC portban? [VIDEO]

A Nixxes Software portja kiváló lett, de mégsem volt teljesen tökéletes, ugyanis a sugárkövetés (ray tracing = RT) mégis kimaradt a Horizon Forbidden West Complete Editionből… pedig ezt is tervezte a portolásért felelős stúdió.

 

A Nixxestől Michiel Roza, a Guerrilla Gamestől pedig Jeroen Krebbers beszélt a sugárkövetés hiányáról a Digital Foundry-nak adott interjúban. Tervezték a RT-t, de végül kihagyták a játék hatalmas mérete miatt. Több órányi jelenet van benne, a játék látványa már így is elég jó, és jó irányzatot vett fel, ebbe pedig nem akart a Nixxes Software belenyúlni. Az alfa-tesztelt fák teszik ki a tartalom nagy részét, és ez ellen nehéz a sugárkövetést alkalmazni még az árnyékok esetében is. A PlayStation 4 és a PlayStation 5 közöttii skálázhatóság során figyelembe kellett venni, hogy mi az, ami mind a kettőn működött, de erről a listáról a RT lemaradt. A Guerrilla szereti a technológiát, úgyhogy a későbbiekben valamelyik játékukban (például a Horizon Online-ban) még felbukkanhat.

Ezt leszámítva a Horizon Forbidden West PC portja jó: ultraszéles (21:9, 32:9) kijelzőket támogat, ahogy ezeket is: Nvidia DLSS 2 és 3, DLAA, Reflex; AMD FSR; Microsoft DirectStorage – így a felskálázás sem maradt ki, és gyorsabban tölthet be az SSD-nkről. Természetesen a DualSense kontroller funkcionalitása is teljes egészében átvándorolt a PC-re (haptikus visszajelzés, adaptív ravaszok, beépített hangszóró). A HDR implementálása is korrekt, de a maximum fénysűrűség csúszkája még nem működik.

Nincsen natív Dolby Atmos támogatás, de az ezt támogató hardverrel be lehet kapcsolni, ha a Windowsban aktiváljuk, majd a Dolby Access appon keresztül a felkeverő funkciót bevetjük, ugyanis a fejlesztők jó minőségű 7.1-es anyaggal készültek. A teljesítmény viszont szinte tökéletes, ugyanis ritkán tapasztalni szaggatást, és egy erős konfiggal (RTX 4090, i9-es Intel CPU) bekapcsolt DLSS 3 és DLAA mellett maximum beállításokkal is 70+ FPS-t kaphatunk 4K felbontáson. Az anizotropikus szűrést 16x-szorosra is állíthatjuk, és a Nixxes elmondta a Digital Foundry-nak, hogy javítottak az árnyékok szűrésén és felbontásán.

A port tehát jó lett.

Forrás: WCCFTech, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu