Haldoklik Európában az Xbox Series!?

Talán nem véletlenül határozott úgy a Microsoft, hogy négy Xbox-exkluzív játékát átviszi más konzolokra (nemrég a Tango Gameworkstől a Hi-Fi Rush ugrott át PlayStation 5-re), ugyanis ipari forrásokból hallani, hogy az Xbox Series Európában nem fogy valami jól.

 

Februárban a Microsoft közölte azt is, hogy továbbra is dolgozik új hardveren, ami az eddigi legnagyobb technológiai ugrást fogja elhozni (kérdés, hogy ezt milyen áron teszi a redmondi cég), de az igazság ennél sötétebb képet takarhat. A Gamesindustry főszerkesztője, Christopher Dring megbízható ipari forrásokkal rendelkezik, és egy „kifejezetten prominens” és egy indie kiadótól is azt hallotta, hogy az Xbox Series teljesítménye haldoklik a kontinensünkön.

Már tavaly sem volt valami fényes a Microsoft két konzoljának európai teljesítménye, de ehhez képest is tudott romlani, és most már ott tartanak a kiadók, hogy felteszik a kérdést: van-e értelme az Xboxot támogatni? Dring szerint az Xbox-exkluzívok többsége fel fog valamikor bukkanni a PlayStation 5-ön, illetve az Xbox Game Pass sem kap akkora hangsúlyt, ugyanis ennek népszerűsége mondhatni már tetőzött. Ha ezt egy szenzációhajhász publikációtól hallanánk, akkor már kétkedéssel fogadhatnánk, de mivel ez egy kifejezetten korrekt és szakmai site, nem lehet az információikat a szőnyeg alá söpörni.

A Nintendo is hasonlóan kilátástalan helyzetben volt a GameCube-bal, de a Wii-vel meg tudta fordítani a helyzetet. A SEGA a Dreamcasttel sem volt jobb helyzetben, majd ki is kellett vonulnia a konzolos piacról, amit azzal a PlayStation 2 annyira letarolt, hogy a legtöbb példányban eladott konzol lett, és ezt a rekordot a mai napig tartja. A Microsoft nem biztos, hogy gyakran ott lesz a PlayStation 5, Xbox Series, PC multiplatform felsorolásban a külsős fejlesztésű multiplatform címek célplatformjai között…

Viszont a Microsofté lett az Activision Blizzard, amivel a redmondi techóriás lett a világ egyik legnagyobb külsős kiadója, így nekik több olyan IP-jük is lett, amit nem hagyhatnak ki az Xboxról (ilyen például a Call of Duty is).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu