Kiszivárgott, hogyan nézhet majd ki az új Xbox Series X változat!

TECH HÍREK – Több olyan kép is kiszivárgott az internetre, amelyek állítólag egy be nem jelentett Xbox Series X modellt ábrázolnak, és látszólag megerősítik néhány régóta pletykált tulajdonságát…

 

 

Felbukkant néhány valós(nak mondott) kép az interneten, amelyek állítólag egy be nem jelentett Xbox Series X modellt ábrázolnak. A képek megfelelnek néhány közelmúltbeli pletykának. Azoknak, amelyek szerint a Microsoft a Series X lemez nélküli változatán dolgozik.

A középgenerációs Xbox hardverfrissítésről szóló pletykák 2023 óta keringenek az iparágban.

Az egyik legfrissebb fejlemény ezen a fronton az eXputer február végi jelentése volt, amely azt állította, hogy a Microsoft egy teljesen fehér és csak digitálisan használható Xbox Series X-en dolgozik.

Egy hónappal később az eXputer publikált néhány képet is. (Lásd a linket a cikk végén!) Ezek alátámasztani látszanak az eredeti jelentést. A kiszivárgott képek közül kettő hátulról ábrázolja a pletykált konzolt. Egy másik a készülék előlapját mutatja be. A kiszivárgásból származó legjelentősebb következtetés, hogy a konzol valóban fehér lesz. Valamint, hogy nem rendelkezik optikai lemezmeghajtóval. 2024 februárjában az eXputer jelentése azt is állította, hogy a fehér Series X néhány kisebb alkatrészfejlesztéssel büszkélkedhet majd. Például egy továbbfejlesztett hűtőbordával.

 

Mit hallottunk eddig az új Xbox Series X modellről?

  • Teljesen fehér dizájn
  • Nincs lemezmeghajtó
  • 1 TB tárhely
  • Kisebb alkatrészfejlesztések, beleértve a hűtőbordát és a Nexus kártyát is
  • Az ára 400 dollár (kb. 146 000 Ft) körül alakul
  • Valószínűleg 2024 júniusában vagy júliusában debütál

 

Az újonnan felbukkant képek nem egyeznek az új Xbox Series X modell eredeti paramétereivel. Ezeket még 2023 szeptemberében rögzítettek, néhány rosszul szerkesztett FTC-dokumentáció jóvoltából. Utóbbiak a szabályozó hatóságnak a Microsofttal az Activision Blizzard mostanra véglegesített felvásárlása miatt folytatott jogi csatájából származik. Ez a balfogás egy nagy felbontású renderelést hozott nyilvánosságra egy lemez nélküli Xbox Series X koncepcióról, amely fehér és téglalap alakú helyett fekete és hengeres volt. Ugyanebből a dokumentumból az is kiderült, hogy a konzol belső kódneve „Brooklin” volt. Az eredeti Xbox Series X és Series S konzolok kódneve Anaconda, illetve Lockhart volt. Míg a teljes termékcsalád belsőleg a Scarlett nevet kapta.

Mivel a Microsoft maga is közvetve megerősítette az FTC kiszivárgásának hitelességét a henger alakú konzol renderelése és a most kiszivárgott képek közötti eltérés – feltéve, hogy azokat névértéken vesszük – kétféleképpen magyarázható.

Az egyik, hogy a Microsoft egyszerűen más dizájn mellett döntött. Talán azért, hogy minimalizálja a gyártósorok átállításának költségeit egy új Xbox Series X modell befogadására. A másik lehetséges magyarázat az, hogy ez a most kiszivárgott konzol nem a Brooklin, amelynek az FTC kiszivárgása szerint csak 2025 novemberében tervezték a bemutatását. Egyes jelek egyenesen arra utalnak, hogy az Xbox jelenleg két konzolon is dolgozik párhuzamosan…

Forrás: eXputer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu