Új tulajdonosa van a Gearbox Entertainment Company-nak!

Igazak voltak a pletykák: az Embracer Group tényleg megszabadult a Saber Interactive után a Gearboxtól is, és az új tulajdonos kiléte nem tűnik akkora meglepetésnek, ha figyelembe vesszük a Randy Pitchford vezette cég történetét.

 

460 millió dollárt kapott az Embracer Group a Take-Two Interactive Software-től, így a Take-Two veszi át a Gearboxot, ami a 2K leányvállalataként folytatja tovább. Mivel eddig pont a 2K-n keresztül jelentek meg a Borderlands játékok, ez tényleg magától értetődő tranzakciónak nevezhető. A vezetőség nem módosul: Pitchford és az ő menedzsmentje marad a Gearbox élén. A cég jelenhet hat „kulcsfontosságú interaktív szórakoztató projekten” dolgozik, és közülük öt folytatás. Az ötből kettő a Borderlands és a Homeworld franchise-hoz kötődik, és legalább egy új IP van.

A tranzakció lezárultával a Gearboxnál marad a Gearbox Software, a Gearbox Montréal, a Gearbox Quebec, továbbá a Borderlands, a Tiny Tina’s Wonderlands, a Homeworld, a Risk of Rain, a Brothers in Arms, illetve a Duke Nukem IP-k. Az Embracernél marad a Gearbox Publishing San Francisco (ami ezután új nevet kap), illetve a Remnant kiadási jogai, a Hyper Light Breaker és más „neves be nem jelentett játékok”; továbbá a Cryptic Studios (Neverwinter Online, Star Trek Online), a Lost Boys Interactive és a Captured Dimensions. A maradó stúdiókat az Embracer integrálni fogja a leányvállalatai valamelyikébe.

„A Gearbox felvásárlása izgalmas pillanat a Take-Two számára, és megerősíti az iparág vezető kreatív tehetségét és a saját IP portfóliónkat, beleértve az ikonikus Borderlands franchise-t. Ez a kombináció javítja a Gearbox-szal meglévő projektjeink pénzügyi profilját, és lehetőséget teremt számunkra, hogy a Take-Two teljes erőforrásainak a Gearbox összes izgalmas kezdeményezésére történő felhasználásával fokozottabb hosszú távú növekedést érjünk el,” mondta Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója.

„A közel 20 éves közös munkával a Gearbox szerves szerepet játszott a sikerünkben, mivel egyedülálló képességükkel olyan interaktív szórakoztató élményeket tudnak létrehozni, amelyek szeretett karaktereket, izgalmas új világokat és humoros történetmesélést tartalmaznak. Nagy örömmel üdvözöljük Randy Pitchfordot és szenvedélyes, tehetséges fejlesztőkből álló csapatát a 2K-nál, és várjuk, hogy a jövőben számos projektet adhassunk ki kollégáinként. Imádtunk a Gearbox-szal együttműködni a Borderlands franchise minden egyes ismétlésénél, és izgatottan várjuk, hogy aktívan dolgozhassunk a sorozat következő részének fejlesztésén,” nyilatkozta David Ismailer, a 2K elnöke. „A Take-Two-val és a 2K-val való összefogás segít a Gearboxnak a következő szintre emelkedni. A Take-Two és a 2K ismételten bebizonyította elkötelezettségét a kreativitást, boldogságot és profitot generáló motorunk mellett. Az interaktív szórakoztatás terén magasra tettük a lécet, és figyelemre méltó eredményeket értünk el úttörő, rekordokat döntögető játékokkal, amikor partnerként, karöltve dolgoztunk együtt. Izgatottan várom, hogy mit érhetünk el most, hogy teljes mértékben egyként vagyunk összehangolva,” írta Randy Pitchford, a Gearbox vezetője.

Így a Borderlands 4 és a Tiny Tina’s Wonderlands 2 (mert tuti, hogy mindkettő készül) közvetlenül a Take-Two-nak fog termelni…

Forrás: Gematsu, Business Wire

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu