A Like a Dragon-játékok készítői friss remake-en dolgozhatnak?!

Az elismert Like a Dragon franchise rendezője a rajongóknak a Yakuza Kiwami 3, a harmadik Yakuza cím remake-jének lehetőségeiről beszélt.

 

 

A Ryu Ga Gotoku Studio, a nagy múltú Like a Dragon franchise mögött álló csapat érdeklődését fejezte ki a Yakuza 3, a franchise harmadik fővonalbeli részének remake-je iránt. A játék eredetileg 2009-ben jelent meg. A stúdió korábban a Sega ünnepelt Yakuza-sorozatának első két játékát, a Yakuza Kiwami-t és a Yakuza Kiwami 2-t is újraalkotta 2016-ban, illetve 2017-ben. A rajongók azóta is türelmetlenül várják a megerősítést egy esetleges Yakuza 3 remake-ről.

Legutóbb a Ryu Ga Gotoku az elmúlt évben három Like a Dragon játékkal volt elfoglalva, amelyek mind igen sikeres és népszerű címeknek bizonyultak.

A Ryu Ga Gotoku által nemrég tartott livestreamben Masayoshi Yokoyama, a Like a Dragon sorozat rendezője néhány friss információval szolgált a franchise izgalmas jövőjéről. A Gematsun keresztül először is elárulta, hogy a csapat már a következő fővonalas játék castingjának folyamatát kezdi el. Később megemlítette, hogy ez a következő játék nem a Yakuza Kiwami 3 lesz, de a stúdió továbbra is erősen fontolgatja a harmadik játék újraalkotását: „Azt hiszem, valamikor megcsináljuk a Kiwami 3-at, szerintem előbb-utóbb biztosan megcsináljuk”.

 

A Like a Dragon fejlesztői fontolgatják a Yakuza Kiwami 3 elkészítését

 

A Yakuza 3 nemrég, 2019-ben kapott már egy Remastered-változatot. Érdekes lesz látni, hogy a Ryu Ga Gotoku tervezi-e, hogy a franchise-t a Resident Evil stílusában kezelje, azaz az összes korai cím teljes újraalkotásával a modern rajongók számára. A Yakuza 6: The Song of Life, a rendes Kiryu-saga utolsó darabja 2016-ban jelent meg. Utóbbi még egyáltalán nem kapott semmiféle remake- vagy remaster-kezelést. Talán idővel felmerülnek erre vonatkozó tervek, különösen, ha a Kiryu-saga nagy része teljes Kiwami remake-eket kap az elkövetkező években.

Az elmúlt években az RGG megmutatta, hogy a nagy fővonalas játékok mellett több kisebb címen is képes dolgozni, így elképzelhető, hogy a stúdió egyszerre fejleszti a Yakuza Kiwami 3-at és a Like a Dragon 9-et.

Az RGG jelenleg nem tervez DLC-t a legutóbbi sikerjátékához, az Infinite Wealthhez. Ezzel együtt valószínűleg még évekbe telik, mire a stúdió készen áll arra, hogy felfedje a következő főcímét. Ugyanis még csak most kezdték el a korai casting folyamatot. Azonban mindig fennáll a lehetősége kisebb léptékű spinoffoknak. Mint például a Like a Dragon: Ishin, Gaiden, vagy Judgment, amelyek addig is megjelennek. Ami a Yakuza Kiwami 3-at illeti, a rajongóknak valószínűleg még jó pár évet kell várniuk a konkrétabb információkra.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu