Új játékkal fog bővíteni áprilisban a PlayStation Plus Extra/Premium!

A Surgent Studios játékáról van szó, amit heteken belül az Electronic Arts fog kiadni; ezt a PlayStation Plus Game Catalogon találhatjuk meg, így a PlayStation Plus Extra és a PlayStation Plus Premium előfizetők játszhatják már a megjelenésétől kezdve.

 

Az Abubakar Salim által alapított Surgent Studios debütáló játéka, a Tales of Kenzera: Zau, egy 2,5D-s, történetvezérelt, akcióra és felfedezésre építő játék, amely arról szól, hogy szembenézzünk ezekkel az érzelmekkel, és felfedezzük, hogyan ad bátorságot a szerelem, hogy egy pusztító veszteség után továbblépjünk. A játékosok Zau, egy fiatal amandlai harcos-sámán irányítását veszik át, aki felkeresi Kalungát, a halál istenét, hogy alkudozzon vele, hogy visszahozza Babáját a holtak birodalmából. Két hatalmas maszkot viselve, amelyeket a Nap és a Hold kozmikus ereje hat átitat egy gyönyörű és kaotikus táncban, Zau keresztülutazik Kenzerán, egy gazdag misztikus birodalmon, amelyet a bantu mesék ihlettek, kemény ősi szellemekkel harcolva és akadályokat leküzdve, hogy megtalálja a három hatalmas lényt, akik nem futottak össze a Halál Istenével. Zau új, hatalmas képességeket és készségeket fedez fel és szabadít fel a küldetése során, hogy méltó Ngangává váljon, és visszaszerezze elveszett Babáját. Ezek közé tartoznak az olyan hatalmas szellemtámadások, mint a kegyetlen holdsugárrobbanás, amelyet a Holdmaszk segítségével lehet elszabadítani az ellenségek megsemmisítésére, és az elnyelő tüzes szupernova, amelyet a Napmaszk segítségével a közeli ellenségek sámánisztikus tűzzel való felperzselésére lehet használni.

Zau kalandja során a játékosok a felfedezéssel és a harccal szerezhetnek tapasztalatot, amit skillpontokra költhetnek. Ezeket két képességfa között oszthatnak el. Az egyik a Hold-, a másik a Napmaszkhoz kötődik. Ezek a képességek lehetővé teszik Zau számára, hogy erősebbé váljon, és új, félelmetes támadási kombinációkat és bravúrokat tanuljon meg, így válva ádáz harcos-sámánná. Útja során Zau ősi sámán szentélyeket is talál, amelyek hihetetlen képességekkel ajándékozzák meg, mint például a síkságokon való siklás ereje, amellyel nagy távolságokat tehet meg, vagy lelassíthatja az ereszkedését, vagy a kozmikus impulzus képessége, amellyel képes az útjában álló akadályokat lebontani és újjáépíteni. A játékosok egy gazdag univerzumot fedezhetnek fel a káosz és a rend elmondhatatlan történetével, és misztikus biomokon keresztül utazhatnak, amelyeket az emberek által a gyász útja során tapasztalt érzelmek és kérdések ihlettek, kulcsfontosságú gondolkodási pontokat adva, amelyeken elgondolkodhatnak, miközben Zauval együtt utaznak Kenzerán keresztül. mint például a komor mocsarakkal teli Woodlands és a Deadlands, a végzetes lávatócsák otthona, biomok, amelyek mind tele vannak színekkel és mélységgel.

A Tales of Kenzera: Zau középpontjában az emberség és a gyógyítás áll. Ezen az úton Zau találkozik más karakterekkel, akik szintén a saját személyes gyászútjukon mennek keresztül, és akik segítenek neki abban, hogy tanuljon és fejlődjön a tapasztalataikból. A játékosok nagyszerű Baobab-fákat találnak kalandjuk során. Ezek a fák nagy jelentőséggel bírnak Zau számára, mivel a Baba éppen ezekhez a fákhoz vitte őt meditálni. Ezek felfedezése közben tanúi lehetünk az emlékezés és gyógyulás azon pillanatainak, amelyeken Zau úgy megy keresztül, hogy észre sem veszi. A lebilincselő látványvilágot a többszörös díjnyertes zeneszerző, Nainita Desai magával ragadó és varázslatos eredeti hangsávja kíséri. Zau találkozik majd Yumbókkal is, olyan lényekkel, akik a mindig jelenlévő öröm világából származnak, és tábortüzeiknél nyújtanak pihenést Zau számára. A felfedezett tábortüzek között gyorsutazásra is van lehetőség.

A Tales of Kenzera: Zau április 23-án jelenik meg PlayStation 5-re (és így a PlayStation Plus Extra/Premium kínálatában is ott lesz), Xbox Series-re, Nintendo Switch-re és PC-re (Steam, Epic Games Store).

Forrás: Gematsu, PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu