Lenovo Legion Go: készülhetünk az újabb, erősebb modellre [VIDEO]

STEAM DECK HÍREK – A Steam Deck egyik riválisa már jelenlegi iterációjában is erősebb a Valve handheld PC-jénél, viszont a Lenovo is erősebb hardverrel fogja felvértezni a Legion Go-t, így a kínai cég ebbe a piaci szegmensbe komolyabban be fog fektetni.

 

A Lenovo Innovate 2024 konferencián Clifford Chong, az APAC régió (Ázsia, Távol-Kelet) játékos szegmensének menedzsere arról beszélt, hogy hamarosan jönni fog a Lenovo Legion Go 2, ugyanis az első géppel nagy sikere lett a cégnek, és a potenciál is kimagasló az ilyen formátumú készülékek között. Chong szerint aktívan fejlesztik az új megoldásokat, és a már létező mérnöki munkálatokra koncentrálnak, hogy a lehető legoptimálisabb handheld PC-t adhassák ki.

„Az indulás óta eltelt fél év alatt még mindig rengeteg erőforrást fordítottunk a jelenlegi Legion Go fejlesztésére. Az első naptól mostanáig sokkal több élményt szabadítottunk fel, és még mindig vannak mérnöki erőfeszítések, hogy megpróbáljuk a funkciók következő hullámát a termékbe vinni. Határozottan ez egy olyan termékkategória, amelyben látunk potenciált, és továbbra is befektetünk, és arra törekszünk, hogy amikor eljön az ideje, természetesen a következő generációs készülék még több funkciót kínáljon,” mondta Chong.

Több részletet nem közölt arról, hogy milyen hardverrel rendelkezik majd a Lenovo Legion Go 2, de az Asus ROG Ally következő verziójához hasonló (azonos) szinten kell lennie. A távol-keleti régióban a Lenovo készüléke jó eladásokkal rendelkezik, és arrafelé domináns pozícióban van. Ezért nem csoda, hogy a kínai cég nem akarja elhagyni a piacot, hogy még több fogyasztóhoz el tudjon jutni a brand.

Valószínűleg a Lenovo nem fog Intel Core Ultra alapokra építkezni, ugyanis az MSI Claw eredményeit látva valószínűleg nehezen tudna piaci részesedéshez jutni a készülék. Ezért az AMD APU-ja felé fog érdeklődni a cég, így addigra talán már a Strix Point APU-val felvértezett hordozható PC-kkel próbálkozhat a Lenovo ki tudja, hogy mennyire versenyképes áron.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu