GTA+: jelentős áremelés a Rockstartól és a Take-Two-tól

Nemrég az Electronic Arts tolta feljebb az EA Play előfizetés árcímkéjét, és mivel a játékiparban előszeretettel követik a többiek az egyik cég példáját, csak idő kérdése volt, hogy a Rockstar Games és a Take-Two mikor fogja meglépni a saját előfizetéses szolgáltatásuk áremelését.

 

A GTA+ eddig havi hat euróért (kb. 2400 forintért) volt elérhető, de az áremelés következtében már havi nyolcat (tehát kb. 3200 forintot) kell fizetni érte. Lehet mondani, hogy ez nem olyan nagy összeg, de ha százalékban nézzük, akkor bizony ez egy 33%-os áremelés. Az Egyesült Államokban is ugyanekkora az emelés mértéke (6 helyett 8 dollár/hó), az Egyesült Királyságban viszont ez 40%-os (5 helyett 7 angol font). És itt nincsen lehetőség arra, hogy több hónapra, vagy esetleg egy évre előre fizetni tudjunk, ami általában árkedvezménnyel jár, ugyanis a Take-Two csak havi előfizetést biztosít.

A GTA+ 2022 márciusában, tehát alig több mint két éve indult el. Ebben a Grand Theft Auto Online játékosai extra pénzt, autókat, kozmetikus tárgyakat, illetve csak az előfizetők által elérhető eseményeket kapnak, így a Rockstar és a Take-Two nem csak a Shark kártyákkal visz haza nem kevés pénzt a GTA Online-ból, hanem ezen felül már egy előfizetéssel is. De ez nem volt valami sok, és emiatt döntött végül úgy a Take-Two, hogy gyakran váltogatva a Rockstar korábbi játékaiból néhány címhez hozzá lehet még férni.

Ezek a játékok érhetőek el jelenleg a GTA+ keretein belül: Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition (Xbox, PlayStation), Grand Theft Auto: Liberty City Stories (Android, iOS), Grand Theft Auto: Chinatown Wars (Android, iOS), Red Dead Redemption és ennek Undead Nightmare DLC-je (PlayStation 5, Xbox Series). Az év során a Bully és az LA Noire is csatlakozni fog a szolgáltatáshoz.

Na, ki lesz a következő, aki ezek után bejelent egy áremelést? A Sony nem lesz köztük: ők tavaly jelentősen (akár 35%-kal) megemelték a PlayStation Plus díjait.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu