Kirobbanó népszerűségnek örvend a Stellar Blade demója [VIDEO]

A Shift Up PlayStation 5-exkluzív játéka iránt bizonyítottan nagy érdeklődés mutatkozik, ha a demó statisztikájából indulunk ki; talán emiatt is próbál óvatosan hozzáállni a szituációhoz a dél-koreai stúdió.

 

A PlayStation Store-on már régóta elérhetjük a Stellar Blade demóját. Erről a stúdió a Twitteren azt írta, hogy a csapat hálás a játék iránti szeretért, de azt kérik, hogy a teljes játék megfelelő élvezete érdekében fogjuk óvatosra a demóval, mert szerintük kissé ijesztő, hogy van, aki ötvennél is több órát töltött el a demóval. Aki tényleg ennyi időt szánt a Stellar Blade kipróbálható verziója, talán csak mindent meg akar találni benne.

A piackutató Ampere Analysis szerint a demónak a napi aktív játékosok száma a legjobb esetben 690 ezer volt. Kontextusképp érdemes összevetni ezt a legutóbbi nagyobb PlayStation 5-ös cím kipróbálható verziójával. A Final Fantasy VII Rebirth esetében a napi aktív játékosok számának legmagasabb értéke 380 ezer volt. Majdnem kétszer népszerűbb tehát a Shift Up címe a Square Enix alkotásánál…

„A Stellar Blade körüli hype (amely nagyrészt a karaktermodellekre összpontosított) a demó iránti túlzott érdeklődést eredményezhetett, és a fizető, induló felhasználókká válás aránya elmaradhat attól, amit a versenytársaknál láttunk. A műfaji, stiláris és ezáltal potenciális közönségbeli hasonlóságok ellenére a Stellar Blade és a Final Fantasy VII Rebirth meglehetősen eltérő kereskedelmi eseteket képviselnek. Az FFVII Rebirth egy mélyen gyökerező rajongótáborral rendelkező klasszikuson alapul, ráadásul ez egy folytatás, nem pedig egy önálló játék. Ezért nem valószínű, hogy annyi demójátékost vonzott volna a kíváncsiság vagy a hype, és a konverzió ebben az esetben valószínűleg kiszámíthatóbb és kiadósabb lesz. A Stellar Blade ezzel szemben egy vadonatúj IP, amelynek nincs már létező rajongótábora, így a teljesítményét sokkal nehezebb előre jelezni,” mondta Louise Wooldrige, az Ampere játékokért felelős kutatómenedzsere.

A Stellar Blade megjelenése már nincsen messze, ugyanis április 26-án fog megjelenni PlayStation 5-re.

Forrás: VGC, Ampere Analysis

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu