Nem fogy kellően jól a Final Fantasy VII Rebirth?

Hiába kapott nagyon jó értékeléseket a Final Fantasy VII remake második felvonása, azt hallani, hogy a Square Enix elvárásaihoz képest nem fogy ollyan jól a Final Fantasy VII Rebirth.

 

A játék átlagpontszáma 92/100 a Metacriticen, ami a Final Fantasy VII Remake-hez képest (89/100) magasabb. És mégis azt állítja Daniel Ahmad, a Niko Partners kutatási igazgatója, hogy a Final Fantasy VII Rebirth az elődhöz képest alulteljesít az eladásokban. A Twitteren azt írta, hogy kb. feleannyi eladát produkált a megjelenés óta, mint amennyit a Final Fantasy VII Remake ugyanabban az időszakban, és a PlayStation Plusos lehetséges felbukkanást leszámítva a későbbiekben sem fog javulni ez a helyzet. Ezt a szokásos adatkövető forrásait áttekintve állítja. Márciusban az Egyesült Királyságban csak az ötödik helyig jutott az eladásokban (miközben a Helldivers 2 végzett a lista élén).

Több indok is van a Final Fantasy VII Rebirth szokatlan eredménye mögött. A Final Fantasy VII Remake 2020 áprilisában jelent meg, a pandémia alatt, és akkoriban a játékipar hatalmas növekedést tapasztalt a karanténok következtében, továbbá a PlayStation 4-ből addigra rengeteget adtak el, miközben a PlayStation 5 az elődhöz képest fele méretű felhasználói bázissal bír. Talán emiatt gyorsabban megtörténhet a játék portja PC-re.

A Final Fantasy VII Remake Ultimania könyvből még megtudtuk azt is, hogy a remake harmadik részének fő története már kész, és a kreatív igazgató, Nomura Tetsuya szerint a közeljövőben már elkezdik a szinkronhangokat rögzíteni. Kitase Yoshinori, a franchise veterán producere felvetett neki valami fontosat, ami nem volt ott az eredeti játékban, és Nomura azon gondolkozik, hogy ezt miképp valósítsa meg, de úgy véli, hogy ha a kivitelezés jó, az emberek is örülni ognak neki. Kitase reméli, hogy nem kell feláldozni a minőségből a gyorsabb megjelenés mellett, és szerinte a Final Fantasy VII Rebirth azért rendelkezett hatékony fejlesztési időszakkal, mert a Remake csapatával folytatódott a munka (és a harmadik rész csapatán sem változtatnak). A Rebirth három év alatt elkészült, mert egy évig a DLC-n dolgoztak, és reméli, hogy ezt az időt tartani tudják most is.

A Final Fantasy VII remake harmadik része (tippünk szerint Reunion néven fut majd) talán 2027-ben jelenhet meg. Ez azért is tűnik célszerűnek, mert így az eredeti megjelenésének 30. évfordulójára időzíthet a Square Enix.

Forrás: WCCFTech, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu