Sea of Thieves: pezsgőt bonthat a Microsoft? [VIDEO]

A Rare kalózjátékának új portja bizalomra adhat okot a redmondi cég stratégiájának módosításában, mert ez a korábbi Xbox-exkluzív állítólag a tesztalanya annak, hogy miképp álljon a Microsoft hozzá a multiplatform megközelítéshez.

 

Korábban már mi is írtunk arról, hogy a Microsoft a Sea of Thieves PlayStation 5-ös verzióját tesztként kezeli. Az első fecske, a Hi-Fi Rush csak a bemelegítés volt (de ez mit sem változtat azon, hogy az a 2023-as év egyik meglepetés címe és legjobb játéka volt), és most a Rare alkotásán van a világ szeme. Ha a játék iránt hatalmas a kereslet, a Microsoft is jól jár, és ezzel a redmondiak talán nagyobb játékok esetében is elgondolkodnak-e azon, hogy jó ötlet-e nem elvenni a lehetséges pénzt az asztalróll, amit mondjuk a Starfield PlayStation 5 portja generálna. (Ez a játék ugyanis jelenleg nem tervezik PS5-re portolni.)

A február közepén bejelentett port jelenleg egy bétatesztet tart. Ez április 12-én kezdődött és 15-éig tart. Az első eredmények kifejezetten optimizmusra adhatnak okot, és itt nem arra gondolunk, hogy az előrendelési eredmények jók voltak: a Sea of Thieves szerverei küszködnek a rájuk háruló nagy forgalommal. Mindössze egy óra kellett a PlayStation 5-ös béta elindítása után, hogy a Rare a Twitteren bejelentse, hogy sok új játékosuk van, és emiatt a várakozási idő a megszokottnál jóval nagyobb lehet. Szóval a sok előrendelés nem holmi marketinges fogás volt, hanem tényleg ekkora érdeklődés mutatkozik a játék iránt.

A Microsoftnak így lesz két hete arra, hogy felkészüljön a Sea of Thieves szervereivel a PlayStation 5-ös közösség befogadására, ugyanis a játék PS5 portja április 30-án fog megjelenni. A Rare már beismerte, hogy volt egy hiba miatt a zárt bétában részt vevő játékosoknak kicsit több ideig tart a szerverekre csatlakozni. Ez a probléma remélhetőleg már nem áll fenn majd a végleges verzió elindulásakor.

Emiatt pedig joggal bonthat pezsgőt a Microsoft.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu