A saga atyja beszélt a Fallout TV sorozatról – az egyik játék már nem számít kánonnak?! [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Fallout-sorozat alkotója, Tim Cain a Prime Video Fallout TV sorozatáról nyilatkozik, és le van nyűgözve. Azonban a sorozat eléggé megkavarta a játékok történetét…

 

 

Tim Cain-t a Fallout-sorozat atyjának tartják, mivel az első játék fejlesztésében dizájnerként is fontos szerepet játszott. Ő volt az egyik fő alkotó, aki felelős az ötletelésért, ami megalapozta a poszt-apokaliptikus RPG franchise-t, ami ma a Bethesda tulajdonában van. Nemrég pedig a Fallout TV sorozat formájában tért vissza a Prime Videón.

Sok játékos várta a franchise alkotójának véleményét: Tim Caint a Bethesda természetesen meghívta a bemutató eseményre is.

A véleménye röviden: imádta a sorozatot! Konkrétan a humorát, a színészi játékot és a díszlettervezést, ahogy azt a YouTube-csatornáján közzétett videóban elmondta. A díszbemutatón megnézte az első két epizódot. Jobban figyelt a képernyőn látható részletekre, mint magára a forgatókönyvre, mert annyira meglepődött.

„Szó szerint a székem szélén ültem. Tetszett a dolog. Vizuálisan nagyon jónak találtam. A humor is nagyon jó volt, telibe találták a szöget. Emellett nagyon jól játszottak, le voltam nyűgözve” – mondja. Cain szerint ráadásul Jonathan Nolan sorozatrendező és Graham Wagner showrunner is kíváncsi volt a véleményére. Wagner ugyanis rajongott a játékokért, a sorozat készítője így nyilatkozott Wagnerről: „Ő az összes Fallout-játékot végigjátszotta, a kezdetektől fogva, sorrendben végigjátszotta őket. Ő egy nagy Fallout-rajongó” – mondta (a The Gameren keresztül).

„Azt hiszem, ha megnézed a sorozatot, azt fogod mondani, hogy főleg a Fallout 4-re épül, de vannak benne elemek az összes Falloutból” – árulta el.

„Néhány perc után rájöttem, hogy egyáltalán nem is követtem a párbeszédeket, mert vizuálisan elmerültem benne”.

 

Probléma lehet a Fallout TV sorozat idővonalával?!

 

Todd Howard, a Bethesda igazgatója korábban azt mondta, hogy a Fallout TV sorozat kánon. Éppen ezért az eddig megjelent játékok eseményei után játszódik, hogy ne zavarjon.

A tévésorozat hatodik epizódjában azonban egy korábban megtörtént dolognak a kitűzött időpontja szerepel, ami mindezt meghiúsítja.

VIGYÁZAT: spoilerek következnek a sorozat 6. epizódjából, illetve a Fallout-univerzum történetéből!

Ahogy a Fallout TV sorozat néhány hete megjelent trailerében látható, az Új Kaliforniai Köztársaság (NCR) fővárosa, Shady Sands egy nukleáris robbanásban megsemmisült.

A sorozat hatodik epizódja 2277-re datálja ezt az eseményt. Ez azonban a rajongók szerint ellentmond a későbbi játékokban említetteknek. Valamint annak, amit tudunk arról, hogy az NCR erői mit csináltak akkoriban. (A Fallout: New Vegas szerint az első Hoover Dam-i csatát vívták Caesar légiója ellen.)

Az X közösségi médiaplatformon írva Emil Pagliarulo, a Bethesda stúdió dizájnigazgatója tisztázta a Fallout-univerzum pontos idővonalát. Eszerint a Fallout tévésorozat 2296-ban játszódik.

Ez azonban csak még inkább rávilágít az NCR feletti ellentmondásra – mivel a New Vegas 2281-ben játszódik, és Sandy Shores-ra utal, mintegy négy évvel azután, hogy a tévésorozat szerint a városra atomot dobtak.

Pagliarulo New Vegas beemelése arra utal, hogy a Bethesda valóban a kánon részének tekinti a játékot, amelyet az Obsidian fejlesztett, nem pedig a Bethesda belső fejlesztői. Ám a rajongók másképp látják ezt a dátumhibát.

„A New Vegas nem kánon, hála a sorozatnak” – írta az egyik rajongó Pagliarulónak válaszolva. „A New Vegas eseményei 2281-ben játszódnak, ahol a Shady Sands jól van. Ez nem egy nagy retcon?” – írta egy másik.

Forrás: YouTube, The Gamer, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu