Kyle MacLachlan őszintén beszélt az 1984-es Dűne filmről!

MOZI HÍREK – Kyle MacLachlan a Q-interjújában összehasonlította Lynch és Villeneuve sci-fi eposzának adaptációját.

 

 

Új sorozatának, a Falloutnak a megjelenése alkalmából Kyle MacLachlan színész a Q with Tom Powerrel beszélgetett, hogy visszatekintsen karrierjére, többek között a David Lynch által készített Dűne-adaptációban Paul Atreides főszerepére.

Amikor Kyle MacLachlan 1984-ben debütált David Lynch Dűne-adaptációjában, nem igazán gondolt arra, hogy mi lesz, ha a film megbukik.

Fiatal színházi színész volt, aki szerencsésnek és izgatottnak érezte magát, hogy az ismeretlenségből kirántották. Sajnos Lynch Dűnéje kritikai és kereskedelmi csalódás volt.

„Keresztre feszítettek minket” – mondta MacLachlan a Q with Tom Power-nek adott interjúban. „Kihívás volt, de azt hiszem, naiv voltam. Fiatal voltam, átmentem a képzésen, és úgy gondoltam, hogy ha ez nem jön be, akkor visszamegyek a színházba, és azt az irányt követem, amit a Dűne előtt akartam, vagyis New Yorkba megyek, és folytatom a karrieremet.”

A kevésbé kedvező fogadtatás ellenére MacLachlan összességében pozitív élményként tekint vissza a filmre. „Nagyon szerettem a Dűnén dolgozni, mert minden elképzelésemet felülmúlta” – mondja. „[Olyan] rendkívüli színészekkel dolgoztam együtt, akiket korábban már láttam a vásznon, de még sosem találkoztam velük.”

 

Mit gondol Kyle MacLachlan az új Dűnéről?

 

Most azonban, hogy Denis Villeneuve elsöprő sikerű Dűne-adaptációja hatalmas siker lett, az embereket természetesen érdekli, hogy mit gondol róla MacLachlan, és hogyan hasonlítja össze a két változatot.

Azt mondta, kíváncsi volt az új Dűne-re – különösen arra, hogy annak sztárja, Timothée Chalamet hogyan kezeli majd a karaktere, Paul Atreides alakításának kihívásait -, de az interjú felvételének idején még nem látta a Dűne: Második részt.

„Láttam az első részt Timothée-vel, és élveztem” – mesélte MacLachlan a Powernek. „Nagyon szeretem a történetet. Olyan nagyszerű utazás. Az volt a félelmem, hogy megnézem az új Dűnét, és azt gondolom: ‘Ó, a mi Dűnénk? Igen, azt kidobhatod a szemétdombra.’ De nem így reagáltam. Azt mondtam: ‘Nem, nem, mindkettőnek van helye.'”

„A történetet nagyon nehéz elmesélni. Annyira összetett. A könyvben minden összefügg. Tehát ha nem mondod el a történet két vagy három aspektusát, az gyengíti a történetet. Szinte mindenre szükséged van benne, hogy igazán megértsd. David nyilvánvalóan a könyv azon részeire koncentrált, amelyekre reagált, amelyeket igazán élvezett… és ez megváltoztatja a film textúráját.”

Hogyan birkózott meg MacLachlan azzal, hogy az emberek a moziban figyelték a reakcióját?

„Hát, felvettem a cirkoruhámat” – viccelődik – „mert nem tudtam, meddig tart a film, arra az esetre, ha esetleg, tudod, el kellett volna intéznem bizonyos dolgokat…”

Forrás: Q

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu