Shadows of the Damned: Hella Remastered: két dologgal biztosan bővít

A Grasshopper Manufacture játékának modernebb verziójában lesz két olyan dolog, ami az alapjátékban (ez 2011-ben jelent meg PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra) nem volt ott, így emiatt is érdekes lehet a remaster.

 

A Shadows of the Damned eredetileg az Electronic Arts kiadásában jött ki, és több játékipari nagyágyú dolgozott rajta. A játék egyik producere Mikami Shinji volt (neki köszönhetjük a Resident Evilt, aztán a Shadows of the Damned után a The Evil Withint), az egyik írója Suda Goichi (azaz Suda51, tőle például a No More Heroes lett népszerű), a zeneszerző pedig a Silent Hillben legendás műveket alkotó Yamaoka Akira volt. Csakhogy a játékból nem volt anno PC port, és az Electronic Arts sem törődött az IP-vel, emiatt pedig nem csoda, hogy a remasterhez már nem adja a nevét az Andrew Wilson vezette kiadó.

A PAX Easten Suda51 elbeszélgetett a Hardcore Gamerrel a Shadows of the Damned: Hella Remastered kapcsán, ugyanis a Grasshopper Manufacture itt kiállította a játékot, ami anno sokat változott, mert az Electronic Arts belenyúlt néhány elembe. A játékmenet Suda szerint ma is megállja a helyét, mert nem sokat változtattak rajta a remasterben. Két pluszt viszont hozzáadtak. Egyrészt van a New Game+, azaz újrakezdhetjük a játékot az addigi dolgainkkal egy nehezebb nehézségi fokozaton, másrészt pedig Garcia, főszereplőnk több új kosztümöt is magára ölthet.

Suda51 szívesen vállalkozna egy folytatás fejlesztésére (ezért is készül a remaster: felmérik, hogy mekkora érdeklődés van az IP iránt, és ha „röhejesen jól fogy”, neki is állnak a Shadows of the Damned 2-nek, mert így erre „kifogásuk lesz”), ugyanis a Grasshopper Manufacture visszaszerezte a játék jogait, így nem kell az Electronic Artsot kérlelni rá.

A Shadows of the Damned: Hella Remastered az év folyamán érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switch-re.

Forrás: GameRant, Hardcore Gamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu