Tele van munkával az Atlus keze: két régebbi Persona rész is remake-et kap?

De lesz egy újabb játék is, amiről szó esik; mivel a három címről ugyanaz a bennfentes beszélt, jobb (és logikus) összefoglalni mindezt egy helyen.

 

Egy jól ismert bennfentes, aki a Sega és az Atlus játékaival kapcsolatban rendelkezik belsős információkkal, azt állítja, hogy a Metaphor: ReFantazio idén ősszel már meg fog jelenni, és ezt nem fogják elhalasztani. Ez az Atlus új IP-je lesz, és sok fejlesztője a Persona játékain is dolgozott. Csakhogy van egy számottevő különbség. A Persona városi fantasy RPG-sorozat, míg a Metaphor: ReFantazio inkább a hagyományos high fantasy vonalon mozog. A játékmenetre vonatkozó hurok is eltérő, de a közösségi szimuláció és a dungeonökben való eltévedés itt is meglesz.

Tavaly júniusban, az Xbox Games Showcase-en jelentették be a játékot 2024 tavaszi megjelenési időszakkal (legalábbis ezen a néven; a Project Re Fantasy nevet már 2016-ban hallottuk a játékot fejlesztő Studio Zerotól). Decemberben, a The Game Awardson láthattuk újra, de az itteni videó már őszt említett, úgyhogy az Atlus elhalasztotta kb. fél évvel. Midori, a Sega/Atlus kapcsán megbízhatónak tekinthető bennfentes szerint a játékot még egyszer nem halasztják el, így ősszel meg is fog jelenni. A Hong Kong számára fenntartott Microsoft Store-on október 12-ét tüntették fel, de ez szombatra esik, úgyhogy 11-ét mondanánk lehetséges megjelenési napnak. Mindenesetre ez ősszel van…

Midori szerint a Metaphor: ReFantazio a Persona 3 Reloaddal együtt el fog jutni a Nintendo Switch utódjára is, így a két port akár a Switch 2 nyitócímei között is ott lehet 2025 elején, és így az RPG-kedvelők rögtön rengeteg időt tölthetnek el a nagy N következő platformján. Midori aztán beszélt két másik projektről is. Szerinte a Persona első két része is remake-et fog kapni, de később biztosra ment és azt írta, hogy „felfrissített formában” számítsunk a két játékra, így az sem kizárt, hogy remasterekről van szó.

Mindez még nem hivatalos.

Forrás: GameRant, VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu