A siló: Rebecca Ferguson elárulta, milyen jövő vár az Apple TV+ sorozatára!

MOZI HÍREK – A siló (Silo) sztárja, Rebecca Ferguson azt sugallja, hogy az Apple TV+ apokaliptikus sci-fi sorozatának harmadik és negyedik évadát egymás után forgatják le, amivel valódi lezárást kaphat a történet…

 

 

Az Apple TV+ A siló (Silo) sorozata 2023 egyik legsikeresebb új sci-fi szériája volt. Gyorsan zöld utat kapott a második évad számára, amelynek premierje 2025-ben várható. A sorozat sztárja, Rebecca Ferguson azonban úgy véli, az elismert produkció még jóval tovább is futhatna.

A Hugh Howey író Wool-trilógiája alapján készült Silo egy hatalmas földalatti páncélteremben játszódik, miután egy apokaliptikus esemény lakhatatlanná tette a Föld felszínét.

A Collidernek nyilatkozva Fergusont a sorozat jövőjéről kérdezték. Az interjú során a színésznő elárulta, hogy meddig szeretné, ha a sikersorozat még futna. A színésznő a következőket mondta: „A 2. évadot leforgattuk és megjelenik, és most a 3. és 4. évad zöld utat kap. Azt hiszem, talán együtt forgatnánk le őket, és ezzel vége is lenne.” Ferguson nem árult el részleteket a jövőbeli cselekménypontokról, csak annyit mondott:

„Hiszem, hogy a sorozat kap lezárást, és tudom, hogy mikor lesz az”.

Ferguson megerősítette, hogy a Silo 2. évadának forgatása befejeződött. Ugyanebben az interjúban elmondta, hogy nem szeretné, ha a rajongóknak túl sokat kellene várniuk az új évadra. Kijelentette: „A lényeg az lenne, hogy azt adjuk az embereknek, amit szeretnének, hogy ne legyen túl nagy a különbség”. Hivatalos megjelenési dátumot még nem árultak el. Ám jelenleg úgy tudni, hogy a 2. évad valamikor 2024 végén, vagy 2025 elején fog megjelenni.

 

A Rebecca Ferguson-féle Silo része az apokaliptikus sci-fi boomnak

 

A sci-fi és a poszt-apokaliptikus történetek mindig is népszerűek voltak Hollywoodban. Az elmúlt években azonban drasztikusan fellendültek az apokaliptikus sci-fi elbeszélések. Különösen a tévésorozatok.

Az Apple TV+ segített elindítani ezt a trendet, amikor 2021-ben megjelentette az Alapítványt (amely Issac Asimov elismert regénytrilógiáján alapul) és az Inváziót.

A 2023-as évben azonban a trend új csúcsokat ért el. Az HBO 2023 januárjában megjelent The Last of Us adaptációját széles körben minden idők egyik legjobb zombisorozatának tartják. Sikerét az Apple TV+ A siló című sorozatának első évada követte, amelyet több díjra is jelöltek. A Netflix aztán idén év elején adta ki A 3-test-probléma (3 Body Problem) című „hard sci-fi” sorozatát. A múlt héten jelent meg a Prime Video Fallout című sorozata is, amely egy nukleáris apokalipszis retro-futurisztikus fordulatát vetítette elénk.

Még sok apokaliptikus történet van a láthatáron. Mint korábban említettük, A siló 2. évada 2025 elején várható, ha nem előbb. Ugyancsak 2025-ben jelenik meg a The Last of Us Season 2, amely a Naughty Dog szeretett videójáték-franchise-ának második játékát adaptálja. A 3 Body Problem és a Fallout is várhatóan zöld utat kap második évaddal, bár hivatalosan még semmit sem jelentettek be.

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu