A The Walking Dead társalkotójának szuperhőséből készül játék a Skyboundnál!

Ehhez a Skybound Entertainmentnek közösségi finanszírozásra van szüksége, viszont ez az időszak nem is tart olyan sokáig, úgyhogy valószínűleg ezzel is felmérik a terepet, hogy mekkora igény lenne a projektre, és miképp lőjék be annak méretét.

 

A Skybound a Republicon indított egy közösségi finanszírozási kampányt egy olyan AAA játék fejlesztésére és marketingjére, ami az Invincible nevű szuperhősre alapul. Ezt a karaktert az író Robert Kirkman és a művész Cory Walker hozta létre. Kirkman a The Walking Dead kapcsán lett népszerű, így most egy másik IP-jéből jöhet létre egy játékadaptáció, amire az első eredmények alapján kifejezetten nagy kereslet mutatkozik.

5 millió dollár kell a cégnek, és ebből már most megvan 450 ezer dollár. A befektetők olcsóbban juthatnak hozzá merchandise-hoz (repitárgyakhoz), vagy a kulisszák mögé betekinthést kaphatnak ilyen-olyan élmények formájában attól függően, hogy mennyivel dotálják a Skyboundot, ami tavaly több mint 6000 befektetőtől 18 millió dollárt szerzett hasonló finanszírozással. A Skybound Entertainment szerint az Invincible egy új belsős stúdióban készül, ahol több mint 30 veterán dolgozik (ők korábban az Activisionnél, az Amazon Gamesnél, a Blizzard Entertainmentnél és az Electronic Artsnál dolgoztak; Robert Kirkman is a csapat tagja).

A Skybound Entertainment vezérigazgatója, David Alpert a sajtóközleményben azt írta: „Nagy örömmel indítjuk el ezt a szabályozott közösségi finanszírozási kampányt a Republicon, és meghívjuk a rajongókat, hogy csatlakozzanak hozzánk ebben az új bővítésben és vállalkozásban. A Skyboundnál kiemelten kezeljük a közönségünkkel való tartalmas kapcsolatok ápolását, és ez a kezdeményezés lehetővé teszi a rajongók számára, hogy ne csak elmerüljenek az Invincible világában, hanem közvetlenül is hozzájáruljanak a bővítéséhez.”

A kampány április 29-én véget fog érni, tehát mindössze két hétig tart a Skybound Entertainment pénzszerző akciója. Mivel Kirkmantől a The Walking Dead mellett az Invincible képregény lett ismert, idő kérdése volt, mikor kezdenek el ennek adaptációjával foglalkozni.

Forrás: Gematsu, Republic

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu