Dragon Age vagy Mass Effect mint TV-sorozat? Egy ex-BioWare fejlesztő szerint rossz ötlet!

MOZI HÍREK – A BioWare egyik jelentősebbnek mondható ex-fejlesztője szerint az egyik IP-ből tévés adaptációt csinálni borzalmas ötlet lenne, a másik esetében pedig úgy véli, hogy az sem nagyon tudná megállni a helyét a piacon, ha ezt valaki megvalósítaná.

 

Mostanában nagy sikere van a játékokból készített sorozatoknak. A Castlevania, a Cyberpunk 2077, a Halo, vagy mostanában a Fallout is népszerűnek tekinthető. David Gaider, a Dragon Age korábbi vezető írója is megosztotta ezzel kapcsolatban a véleményét. Ő úgy látja, hogy mindenki azt szeretné, ha a Dragon Age-et látná ilyen adaptációban, de ezt borzalmas ötletnek nevezi. Ő inkább David Lynch stílusában („bedrogozva”) a Disco Elysiumot látná, esetleg a Banisherst.

 

 

Gaider a Dragon Age: Origin és Inquisition között a franchise vezető írója volt, tervezőként pedig a Baldur’s Gate 2-n, a Neverwinter Nightson, a Star Wars: Knights of the Old Republicon és az Anthemen dolgozott, így történetmesélésben ha valakinek van tapasztalata, neki biztosan van! Egy válaszban kifejtette, hogy miért van ilyen véleményen: „Ha kiveszed az interaktív elemet, akkor egy eléggé átlagos fantasy történet marad. Elég mélyre kell merülni ahhoz, hogy mindkettőből ki lehessen szűrni azokat az elemeket, amelyek egyedivé és érdekessé teszik őket. Nem lehetetlen, de többre lenne szükség, mint egy rutinszerű adaptáció.”

 

 

Gaider szerint a Dragon Age és a Baldur’s Gate 3 mellett nehezen tudja a Mass Effectet is elképzelni a TV-ben anélkül, hogy egy olyan formulát követne, amit már legalább egy tucatszor láttunk, és úgy véli, hogy a Halo helyében ez az IP is lehetett volna. A Banishersből azért látna ilyen adaptációt, mert fókuszált története van sok olyan különálló elemmel, ami egy show formátumával mind fénylene. A Disco Elysiumnak szerinte olyan narratívája van, amiben egy ritkán látott „hős” szerepel. A személyiségének oldalait valódi karakterekként ábrázolhatják. Sok egyedi elemből lehet dolgozni még az interaktív elemet félretéve.

 

 

Tényleg, a Disco Elysium izgalmas lenne egy sorozatra ültetve…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu