Egy jelentős rendezvényt ki fog hagyni a Nintendo!

A Nintendo Switch utódjával kapcsolatban így elgondolkodtató helyzet alakul ki, hiszen a japán cégnek hamarosan többet kell beszélnie a még le sem leplezett hardverről, hiszen a Switch már több mint hét éve van piacon, így azóta eljárt felette az idő.

 

A játékiparnak a pandémia előtt három nagyobb rendezénye volt. Az év közepén, júniusban az E3 Los Angelesben, augusztus tájékán a Kölnben megrendezett Gamescom, decemberben pedig a The Game Awards volt az, ami során rengeteg bejelentés történik. Idén nem lesz E3, ez már hivatalos, úgyhogy marad a Gamescom és a The Game Awards, az E3 helyén pedig ott lesz a Summer Game Fest. A Gamescom kapcsán viszont a Nintendo egy meglepő bejelentést tett: nem lesz ott a japán cég, holott tavaly igen (és 2022-ben sem volt kinn a nagy N).

„A Gamescom egy nagyszerű esemény, és minden évben mérlegeljük, hogy a Nintendo részt vegyen-e rajta vagy sem. Minden szempontból történő alapos mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy nem leszünk jelen a Gamescom 2024-en. A játékosoknak az év során más rendezvényeken lesz lehetőségük kipróbálni a Nintendo Switch játékait,” mondta az Eurogamerhez eljuttatott közleményében a Nintendo. Állítólag tavaly azért volt kinn a cég, hogy a zárt ajtók mögött bemutassa a Switch 2 prototípusát.

Azért furcsa a helyzet, mert a Nintendo be kell, hogy hamarosan mutassa, hogy a Switch után milyen konzollal jelentkezik a cég. A platform a pletykák szerint el lett halasztva 2024 őszéről 2025 elejére, így a leleplezés is később lehet esedékes. A történelem megismételheti önmagát, és ősszel jöhet a bemutató, ahogy anno a Switch is ekkor lépett a közönség elé, hogy majd 2017 márciusától volt megvásárolható.

Szóval a Nintendo még a sajtótól is elzárhatja a Switch 2-t (mivel még el sem nevezte a cég nyilvánosan a platformot, jobb elnevezésünk addig nincs), hogy ősszel, egy Nintendo Direct során bemutassa azt…

Forrás: WCCFTech, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu