Elon Musk ismét beindíthatja az új Twitter-felhasználók megsarcolását!

A korábban Új-Zélandban és a Fülöp-szigeteken aktív szabály először csak az új spamfiókok kiszűrését próbálta megvalósítani, de most már inkább a mohóság játszhat szerepet, hiába nem jelentős összegről van szó felhasználóként.

 

Musk, a Twitter tulajdonosa arra készül, hogy lecsapjon a képletes nukleáris gombra, mert úgy módosítaná a közösségi platform szabályzatát, miszerint az új felhasználónak évente képletes összeget fizetnie kell, hogy válaszolni tudjon, likeolni tudjon, illetve könyvjelzőzni tudjon egy tweetet. Azt a szabályt kivették, hogy egy megerősített telefonszám kötelező a feliratkozáshoz.

 

 

Az egészet Musk meg is erősítette egy tweetben. Szerinte sajnos az új felhasználóknak biztosított írási engedély azért kell, hogy a könyörtelen bottámadást vissza tudja verni a Twitter, mert a jelenlegi mesterséges intelligencia és a trollfarmok könnyedén teljesíteni tudják a „Bot vagy?” kihívást. (Ennek nagy iróniája, hogy Musk rengeteg Nvidia GPU-t vásárolt ahhoz, hogy az xAI startup cége megvalósítása a Grok mesterséges intelligencia új változatát…)

 

 

Az egész visszaüthet úgy, hogy ezzel Musk elriaszthatja az új felhasználókat a platformtól, hiszen ha azt látják, hogy alapvető funkciókért kell fizetni (ez valószínűleg jelképes összeg lesz, nem valami havi sokezer forint), akkor azt látva úgy gondolhatják, hogy máshol, ingyenesen is megtehetik mindezt, és például elmennek a Twitter-riválisként indított Threadsre, amiről mostanában a Meta és annak vezetője, Mark Zuckerberg nem sokat beszél.

A cél a botok visszaszorítása mellett a több pénz. Mostanában a Twitter pénzforgalma csökken, és az utóbbi hónapokban a reklámokból származó jövedelem elosztására vonatkozó programot indított a site a tartalomalkotóknak. A Twitter hosszabb videók feltöltését is engedélyezi, illetve néhány nevesebb személlyel (Tucker Carlson, Don Lemon) is megállapodott, hogy a műsoraikat ezen a platformon tegyék közzé. A hosszabb videófeltöltéshez a korábban Twitter Blue, ma már Premium néven futó előfizetés kell.

A Bloomberg szerint a Twitter tavaly 2,5 milliárd pénzforgalmat generált; így a negyedévi kb. 600 millió volt, ami a Musk előtti időszakban még 1 milliárd volt. Ezért a Fidelity a site-ban levő részesedésének piaci értékét 70%-kal csökkentette. Musk állásportált és fizetési rendszert is szeretne a Twitteren. Kissé nagyratörően.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu