Meglepően korán eljuthat a boltokba a PlayStation 5 Pro!

A PlayStation 5 félgenerációs frissítése még be sem lett jelentve, és most már eléggé úgy tűnik, hogy a konzol bemutatása és megjelenése között nem lesz nagy időtartam, ami a Sony stratégiáját nézve eléggé furcsának tűnik.

 

A The Verge arról számolt be, hogy a Sony minden PlayStation 5-ös játék esetében hitelesítést szeretne a PlayStation 5 Pro támogatása miatt. Ez nem nagy meglepetés, de ennek kezdeti időpontja már annál inkább: ezt a folyamatot már augusztustól el szeretrné kezdeni. Ebből addóan már a nyár utolsó hónapja során megjelenhet a konzol, de ez nem valószínű. Inkább az ezt következő hónapok valamelyikében juthat el a vásárlók kezei közé a PlayStation 5 Pro, ami követné a Sony eddigi példáját.

A PlayStation 3 2006 novemberében, a PlayStation 4 2013 novemberében, a PlayStation 4 Pro 2016 novemberében, a PlayStation 5 2020 novemberében, és kivételes esetként a PlayStation VR 2016 októberében jutott el a boltokba. Emiatt az őszi megjelenési időszak mostanában bevett stratégiának nevezhető, és nem lenne az sem hatalmas meglepetés, ha a PlayStation 5 Pro is végül 2024 novemberében jelenne meg.

A The Verge megerősítette a PlayStation 5 Pro specifikációit is, de ezekről már hallottunk és be is számoltunk: erősebb lesz a grafikus chip, valamivel magasabb lesz a processzor órajele, a sugárkövetés (ray tracing) teljesítménye javulni fog, a memória kapacitása pedig jobb és nagyobb sávszélességű lesz. A PlayStation 4 példáját követve valószínűleg a konzol bemutatásának időpontját is ki lehet találni…

A PlayStation 4 Pro mellett a PlayStation 4 Slim is 2016 szeptemberében mutatta meg magát a nyilvánosság előtt. A PlayStation 5-ből Slim verzióra nem sok esély van (a most kapható, áttervezett változat, amibe alapból nem építették be a Blu-ray meghajtót, nem tekinthető annak), de arra igen, hogy szeptemberben a Nintendo mellett a Sony is bemutassa az új, még nem látott konzolt.

Forrás: WCCFTech, The Verge

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu